Vízi bábszínházzal is hűsölhetünk a kánikulai hétvégén

A szülők szerencséjére ezen a hétvégén nem kötelező a gyereket az alma együttes koncertjére vinni a Millenárisra, ahol egyik lábáról a másikra állva fogcsikorgatva énekli a gyerekkel együtt a „Szuperkukák" vagy a felnőttek körében is igen népszerű, „Ma van a szülinapom" című óriási slágereket. Ígéretesebbnek tűnik a Gyerek Sziget, vagy Veszprémben a vízi bábszínház!

tk3s 12830031

Balaton Bike Fest, június 15–17.

A füredi Bringaparkban háromnapos rendezvény lesz péntektől vasárnapig. A versenyekre bárki jelentkezhet életkortól függetlenül. Lesz országúti kerékpárverseny is, amire szintén amatőr és profi cangások egyaránt nevezhetnek. A terep 65 és 125 kilométer hosszú, amit a hétvégi kánikulában valószínűleg nem lesz kis feladat teljesíteni. Azok számára, akik nem szívesen mérettetik meg magukat 35 fokban, és sokkal inkább izzadnának csoportos túrán, tíz-húsz fős csoportokban Balaton-kerülő túrákat indítanak. Annak is akad program, aki a nagy hajtás mellett érez magában annyi erőt, hogy éjszaka is talpon maradjon, nyolc órán keresztül futhat az éjszakai tereptriatlonon. Mozgalmas programnak ígérkezik – talán túlságosan is…

Múzeumok Éjszakája, június 16.

Ez az éjszaka tökéletes lehetőség, hogy együtt legyen a család/baráti kör, és ön pár órára elszakadjon a világháló, no meg a számítógép mellől! Igaz, a muzej.hu oldalon kicsit degradálóan invitálják a nagyérdeműt (a kultúra sokkal többet ér, mint amennyibe kerül, és a hézagos műveltség is jobb, mint a műveletlenség"), de ezt leszámítva remek éjszakai időtöltésnek ígérkezik! Ha a  prognózisnak lehet hinni, fülledt, párás idő lesz, amiben amúgy is elég nehéz elaludni…

Klassz újdonságokkal rukkoltak elő a program szervezői: koncertek lesznek, és a Törley pezsgővel, a Google Art Projecttel és 85 millió évvel ezelőtti kultúrával lehet ismerkedni a már megszokott múzeumjáráson kívül. Szerencsére a résztvevő múzeumok listája is egyre nő. Egy dologra mindenképpen figyeljen: a jegyeket időben szerezze be, ha nem akar kígyózó sorokban ácsingózni a rendezvény estéjén! Az egységes karszalagbelépő ára felnőtteknek 1500, gyermekeknek 600 forint. Hat éves kor alatt a belépés ingyenes. A karszalagok megvásárolhatóak a programban résztvevő múzeumokban, illetve a BKV jegypénztáraiban.

Karszalaggal ingyenes a tömegközlekedés

Szombaton este hat órától, vasárnap hajnali két óráig ingyen közlekedhetnek a karszalaggal rendelkezők a Közlekedésszervező (BKV) összes nappali és éjszakai menetrend-szerinti járatán Budapesten, kivéve:Sikló, Libegő, Kishajó. Idén is lesznek múzeumbuszok este hattól-hajnali fél háromig.

Gyerek Sziget, június 2–24.

Rengeteg helyszínen és programmal várja idén is a családokat a Gyereksziget a hajógyárin" (bár a gyermek nélküliek is simán jól érezhetik itt magukat). Ezen a hétvégén lesz: épület-, híd- és alagútépítés habkartonból, kutyás bemutató, koncertek, bábszínház, interaktív játékok és póni lovaglás is. Amíg a gyerekek játszanak, a szülőknek dr. Gruber Mónika pszichológus nevelési kérdésekben ad tanácsot, az Európalánta pedig terápiás és fejlesztési lehetőségeket mutat be, amelyek nemcsak a sérült, eltérő fejlődési ütemű gyerekek számára lehetnek szükségesek.

Helka - vízi bábszínház, június 16.

Nyilván a hétvégén rengetegen lesznek a Balatonnál és a környékén, mivel kánikulára lehet számítani. Ha gyermeke unja a csónakozást/vízibiciklizést, és már a fagylaltért sem hisztizik, vigye el Veszprémbe, ahol a Kabóca Bábszínház társulata lép színpadra, a Helka, Burok-völgy árnyai című regény alapján készített előadással. Érdemes elmenni megnézni, mert hazánkban ezt a technikát még nem alkalmazták egy színházban, illetve bábszínházban sem!

Oszd meg másokkal is!
Mustra