Egy mozgalmas hétvége összetevői: könyvek, eper és sárkányok

A hőséggel és magas UV-sugárzással induló hétvégén fogják a kalapot meg a napkrémmel bekent gyereket és menjenek ki a szabadba, mert lesz program bőven. Ha viszont egy kis hűsölésre és pihenésre vágynak, arra is van ötletünk, például egy jó könyv, amit beszerezhetnek a most zajló  Ünnepi Könyvhéten is. Nagyobb gyerekekkel akár még irodalmi városnéző sétára is indulhatnak. A Palotanegyedbe szervezett túra részleteiről, és rengeteg jó olvasnivalóról a Könyvhét gyerekkörnyveiről szóló a posztunkban olvashatnak.

tk3s 8f280249

Az epret minden gyerek szereti, úgyhogy biztos szívesen indulnak el egy olyan buliba, aminek Eperfesztivál a neve. A 14. alkalommal Tahitótfaluban megrendezésre kerülő fesztiválon az eper mellett zenei programok, sportolási lehetőségek, lekvárfőzés, szüreti felvonulás is lesz. Minden program ingyenes, irány a Tahi híd lába! Részletek itt.

Pécsre is érdemes kiruccanni a hétvégén, ugyanis most rendezik a XII. POSzT-ot, azaz a Pécsi Országos Színházi találkozót. Több, mint 250 program várja a látogatókat, köztük rengeteg színházi előadás is. Délelőttönként külön bemutatókat tartanak a gyerekeknek, de lesz koncert, például Kaláka is, részleteket a rendezvény oldalán találnak.

Na és melyik fiút ne vonzana egy Sárkányünnep elnevezésű fesztivál? A bódvalenkei freskófalu hamradszor rendezi ezt a sajátságos fesztivált. Bódvalenke az ország egyik legszegényebb falva, amely a művészet segítségével szeretne kitörni kilátástalan helyzetéből, ezért a község házainak falán az európai és a magyar cigány festészet hatalmas tárlatát alakították ki.

stockfresh 258584 boy-running-kite sizeM

A projekt célja, hogy turistákat vonzanak a településre, ezáltal munkahelyet teremtsenek az itt lakó, főleg romák számára. Lesz mesemondás, sárkányeregetés, keleti harcművészeti bemutató,koncertek kicsiknek és nagyobbaknak. Részletek a falu honalpján.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek