Kórházfigyelő: Péterfy Sándor utcai kórház, Budapest

Hát így kell ezt, kéremszépen! Tünde nincs egy hete, hogy szült, de máris elküldte figyelőjét a Péterfyről. A szorgos kismamának sok sikert kívánunk az új babához, a többieknek pedig csak annyit mondunk: lehet, hogy eggyel bővült a lista, hol is érdemes szülni...

Oszd meg velünk élményeidet, küldd be szülésed történetét a Porontyra, ha pedig kedved van, írj kórházfigyelőt, hogy segíts a kórházat kereső kismamáknak! Várjuk leveled a poronty@divany.hu címre.

A kórház neve

Péterfy Sándor utcai Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály

Mikor szültél itt?

2011. május

Általános tapasztalat:

Második császárra készülve speciális igényeim voltak, pláne egy rendkívül rossz, két évvel ezelőtti SOTE II.-es tapasztalat után. Féltem kicsit a Péterfy Sándor utcai kórháztól, de minden várakozásomat felülmúlta, minden szuper volt és nagyon hálás vagyok nekik. Persze ebben fogadott orvosomnak is hatalmas szerepe volt, de le a kalappal az egész osztály előtt.

Terhesgondozás

Magánrendelésre jártam terhesgondozásra, viszont minden kötelező ultrahangot a Kórházban végeztek. A Péterfy Sándor utcai Kórházban működő Hepinet 4D ultrahang minden délelőtt TB-s rendelést tart, így szuper géppel, kedves személyzettel fogadják a TB-n keresztül fizetőket is. Valahol korábban olvastam panaszt, hogy nem engedik be a papákat a délelőtti rendelésre, tényleg nem. De ez szerintem a legtermészetesebb, a délutáni fizetős helyeken pedig nagy szeretettel várják az egész családot is akár. A terhesgondozás során felmerülő laboros cuccokat is kórházban csinálták, soha nem volt gond, nem kellett hosszan várnunk, minden eredmény mindig időben kész volt. NST-re a kórházi védőnőhöz jártam, kedves és segítőkész volt.

Pontozás:10/10

Szülőszoba

Császárosként a műtéti előkészítést a szülőszobán éltem meg, ahol ráadásul még a fájások is beindultak. Kedves ügyeletes szülésznő egy tanulójával végig velünk volt, mindenben segítettek, elmagyarázták és a szülés utáni megőrzésben is részt vettek. Napos szülőszoba volt, labdával, szülőszékkel, hintával, kellemes hangulattal. A nem császárosok ide kerülnek vajúdáskor és végig itt lehetnek, majd a szülés után további 2 órát tölthetnek itt. Császárra várva tehát itt töltöttük az utolsó 2 órát, infúziót, egyebeket is itt kaptuk meg. A császáros szoba ajtaja közvetlenül innen nyílt, apával kéz a kézben sétáltunk be. Egyedi műtéti technikával végzik itt a császárt, kíméletes, gyorsan regenerálódnak a kismamák (4 órával a műtét után már felálltam és lépegettem). A babát kiemelés után, mosdatás nélkül a mellkasomra tették pár percre, majd apa vihette ki saját mellkasán, ahol mérték, törölgették és mire én végeztem és áttoltak a szülőszobába, már ott vártak mindketten és mellre tehettük, velünk volt másfél órát. Utána vitték el fürdetni, öltöztetni. Kicsit többet kellett várnunk a szülés után, mielőtt visszakerültünk a szobánkba, mert a műtősre várni kellett, de ez nem jelentett gondot és kábé százszor elnézést kértek. A műtősfiú is zseniális volt, kedves-édes, segített az érzéstelenítésnél is.

Pontozás:10/10

Gyermekágy

A babát nem császárosok azonnal vihetik a szobába és náluk van mindig, császárnál akkor hozzák be, amikor először elkezd sírni. Ilyenkor hozzák és mellre kell tenni, szoptatási tanácsadók garmadája jár naponta 3-4-szer segíteni. A baba attól kezdve velem volt, este fürcsire kellett leadni, meg persze vizitekre. A csecsemősökről sok rosszat hallottam, nekem csupa jó tapasztalatom volt. Kedvesek, segítőkészek voltak, minden megmutattak és nem olyan kapkodva meg muszájosan, hanem türelmesen, kedvesen. Alapítványi, kétágyas szobában voltam, bejöhettek a látogatók. 14 éven alul gyerkőcöt nem engednek be, ezt elég komolyan veszik sajnos. Ez kicsit fájt, mivel egy 20 hós fiúcska akart látni, de végül is a folyosón találkozhattunk, szóval nem volt vészes. A kétágyas alapítványi 5000 Ft/éjszaka. A kaja szokásos kórházi koszt, kell pótlás. Nővérek segítőkészek, naponta többször jelezték, hogy szívesen segítenek, még a nevünket is tudták.

Pontozás:10/10

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról:

Nagyon féltem a második szüléstől, mert az első rettenetes élmény volt, de a Péterfy Kórház feledtette velem a rossz emlékeket. Szuper ellátás, köszönet érte.

Ajánlod más anyáknak?

Igen!

Tünde

--------------------------------------------------------------

Fővárosi Péterfy Sándor utcai Kórház

1076 Budapest, Péterfy S. u. 8-14.

Telefon: 476-4700

Az osztály és felszereltségének leírása itt

UH-bejelentkezés: 06-205-707-766

Babamasszázs-tanfolyam a Péterfyben: itt

web: peterfyszuleszet.hu

Oszd meg másokkal is!
Mustra