Farsangi hangulat hétvégén a Mezőgazdasági Múzeumban

Farsangjárás, maskurázás címmel 19-én, szombaton 10-17 óráig családi napot rendez a Mezőgazdasági Múzeum. A kézműves műhely, farsangi vásár és torkos sarok mellett rengeteg játék és előadás is vár kicsiket és nagyokat.

A Mezőgazdasági Múzeum tavaszváró programja az egész családnak tartogat meglepetéseket: a kézműves műhely keretében álarcokat, maszkokat, koronákat és indián fejdíszeket lehet majd készíteni, de királylány- és királyfi-bábokban sem lesz hiány.

Fotó: Franz Patzig
Fotó: Franz Patzig

Nem hiányozhat a táncos-dalolós játszóház sem, ahol szakképzett zenepedagógus vezetésével zajlik majd a foglalkozás. Az interaktív programok keretében lesz maszkfaragás, mozikuckó és kristálygömb jósda, sőt, a Varázsló- és Boszorkányképző Iskola prezentálásában Akszakáll professzor tart intenzív kurzust „a honi mágiaügyről”. A fantáziát igénylő játékon túl persze ismeretterjesztő jellegű programokkal is találkozhatunk, így a honfoglalás koráról és a preparátori munkáról is szó esik majd.

A színes forgatagban igazi ínyencségekre is bukkanhatunk: a torkos sarokban az almás rétes mellett többek közt csöröge fánk és csokoládé csalogatja az édesszájúakat, a felnőttek pedig pálinka- és borkülönlegességeknek örülhetnek. A szórakozni vágyók előadásokat nézhetnek: az Óperenciás Bábszínház a farsangi népszokásokról mesél, de Csukás István és Kormos István történetei is megelevenednek majd. Irány a múzeum, csalogassuk együtt a tavaszt!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek