Drift majális, vérfoci és válás elleni védőoltás

Ez a hétvége bővelkedik programokban, szinte lehetetlen választani, de felsorolni sem lenne könnyű.

Ezért ezen a héten koncepció és vezérfonal nélkül válogattam ki azokat a programokat, amik számomra izgalmasnak tűnnek. Táncmaraton, Betyártoborzó, Botondoló majális, Komáromi napok, anyák napi majális és egyéb érdekességek.

Április 29-én van a tánc világnapja. Miután az idei évben Pécs Európa egyik kulturális fővárosa, ezért kezdem ezzel a gyönyörű várossal, ahol már hétfő óta tart a Pécsi Táncmaraton, amely a tánc világnapján tetőzik. Csütörtökön délután Pécsett a Széchenyi teret fiatal táncosok százai veszik birtokba, a Jókai téren a külföldi táncosok, valamint a Veszprém Táncegyüttes, a Tanac és a nemrég Pécs2010-nagykövetté avatott Mecsek Táncegyüttes gálaműsora várja a közönséget. Az előadást nemzetközi est követi az Ifjúsági Házban, ahol bárki bekapcsolódhat a résztvevő népek és a hazai nemzetiségek táncait felvonultató mulatságba.

Május első hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban Betyártoborzó lesz. Szombaton 10 órától betyárok és pandúrok puskaporos harca, betyárpróbák kicsiknek és nagyoknak, tréfás mesék, pásztortűz, muzsika, táncház. A legügyesebb betyár elnyerheti Rózsa Sándor az emlékparkban kiállított disznóbőr burkolatú pisztolyának tökéletes mását!

Május 1-én Szigethalmon az EMESE Parkban Botondoló majális lesz, ahol gyerekek és szülők egyaránt játszhatnak egy jót! Lesznek itt különféle versenyek kicsiknek és nagyoknak (váltófutás, csapatverseny, apró(do)k versenye, pump & run, valamint gyalogos buszkashi, vérfoci felnőtteknek), Szépmező szárnya – mese kicsiknek, bábelőadás óriásbábokkal felnőtteknek, „Jelenetek egy házasságból” címmel, valamint rengeteg érdekes program, részletesen ittolvasható.

Vasárnapig tart még Komáromban a Komáromi napok fesztivál, felsorolhatatlan mennyiségű programmal, ingyenes sétahajózással a Dunán, kézműves programok, játszóház várja a gyerekeket, szombat este Quimby koncert (inkább felnőtteknek), vasárnap családi majális, történelmi kardvívó bemutató, kötélhúzás az Erzsébet hídon.

A Gödöllői Királyi Kastélyban májusköszöntő családi hétvége lesz, bábszínházzal, kézműves foglalkozással, a programok ingyenesek.

Pörbölyön, a Gemenci Ökoturisztikai Központban rendezik a Gemenci Majálist, többek között gyermekfoglalkoztató, kelt kalács és halászlétészta-készítés, kosárfonás, 100 éves hímzésminták újranyomása és egyéb kézműves programok várják az érdeklődőket, a kisvasút LASSI megállójánál játszórét várja a gyerekeket kalózhajóval, régi idők játékaival, tréfás próbákkal. A belépő 1200 – 2000 Ft, családi jegy 6000 Ft, a jegyek korlátlan vasúti utazásra jogosítanak a programokon való részvétellel együtt.

Ha valakinek gépkocsifüggő kisfia van, akkor nekik ajánlom szeretettel május 1-én Kecskeméten a Drift majálist, ahová a belépés 10 éves kor alatt ingyenes, a helyszínen váltott jegyek ára 1500 Ft, családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek –néha a kimondottan gyerekeknek szóló programoknál nem bánnak ilyen előzékenyen a „családdal”, mint fogalommal, gondolok itt a 2 felnőtt 1 gyerek kombinációra...) 4000 Ft.

Gyúrón, a repülőtéren is majálist tartanak, a belépés ingyenes, gyermekeknek: vetélkedők, ügyességi versenyek, lufi hajtogatás, arcfestés, ugrálóvár, ingyenes szimulátorozási lehetőség, légi bemutatók, versenyek, értékes repülős tombola nyeremények, illetve sétarepülési lehetőség Cessna 172, Po-2, Falke és SK61 Bulldog típusú repülőgépekkel és Robinson R-44 típusú helikopterrel.

Budapesten Május 1-től 31-ig a Bp. IV.,Tél-Kassai-Nyár-Erzsébet u. által határolt játszótéren Válás elleni védőoltás kapható.

A Zuglói Művelődési Házban május 2-án családi nap és nyílt hétvége lesz a Születés hete programsorozat részeként. Babaruhabörzétől kezdve a gyermekrajz elemzésen, grafológiai elemzésen, a családterápiás tanácsadáson keresztül a holisztikus kozmetikai tanácsadáson át az egész napos meseműhelyig sok program és szülőknek, nőknek szóló előadással várják az ide látogatókat.

RR

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek