Programajánló: gyermekvidító szőnyegen az elvarázsolt japánkertbe

Már javában zajlik a Trafóban a Képek ideje fesztivál, amit ötödik alkalommal rendeznek meg, ezúttal ősz helyett februárban. A program elsősorban felnőtteknek tartogat izgalmas tánc- és színházi előadásokat, filmvetítéseket, de egy egyedülálló gyermekszínházi előadásra is szeretnénk a figyelmeteket felhívni, amely csak most, három napig lesz látható a Trafóban.


Az olasz TPO társulat által bemutatásra kerülő Japánkert című előadás egyedi vetítés és tánc segítségével viszi a gyerekeket a mesevilágba, amely egy elvarázsolt japánkert. Az interaktív előadás fő mozgatóereje az úgy nevezettt CCC azaz children cheering carpet (gyermekvidító szőnyeg), amely a beépített érzékelők és a digitális technika segítségével vetített képekkel és hangokkal válaszol a táncos és a nézők mozdulataira.

A történetet két színésznő, Györgyi Anna és Láng Annamária meséli el. A főszereplő Shiro, a japán kisfiú, aki hegyek közt fekvő falujából egy patakot követve vágott neki a világnak és hazatértekor utazásait egy kert virágaival, fáival, köveivel játssza el. A színpadot borító szőnyegen egy táncos lépésről lépésre nyitogatja meg a mozgalmas, színes, hangos kertek kapuit.

A japánkert csupa meglepetés, mágikus helyszín, utazásokról mesél. Megelevenedik a vízililiomok kertje, a rét és annak minden lakója, a daloló híd kertje, a virágoskert és a tenger. A szőnyeget természetesen a gyerekek is kipróbálhatják, a híd deszkáira lépve szolmizálhatnak, a réten kőről kőre ugrálhatnak. Felfedezhetik a teret, a megjelenő képek, a megszólaló hangok logikáját. Zenélnek, táncolnak, utaznak, játékosan, a fantázia segítségével. A Japánkert egy olyan utazás színházi környezetben, melyet a japán kertek szépsége és szimbolikája ihletett. Az előadást négyéves kortól ajánlják, az előadás időtartama 40 perc, a jegyár 1000 Ft.

Az előadások időpontjai:

2010.02.19 17:00
2010.02.20 11:00
2010.02.20 17:00
2010.02.21 11:00
2010.02.21 17:00

Oszd meg másokkal is!
Mustra