Hétvégi programajánló: éljen a kultúra!

Remélem kiélveztétek a mackófesztivált múlt héten, mert az idei hétvége bizony a kultúráé. Többnyire színházi előadásokat, bábszínházat és kiállítást látogathattok, ha szeretnétek kimozdulni otthonról. Először egy igazán művészi, és csak ezen a héten látható programot, azaz kiállítást javaslunk a Printa Akadémián, (Rumbach Sebestyén u. 10) ahol az első, művészek által készített kifestőkönyvet pingálták ki gyerekek, az erdeményt pedig most közszemlére is teszik. Érdekes kísérlet, érdemes lehet belekukkantani, a kiállítás megtekinthető 2010. február 4-13-ig.

Szombaton 11-től a Holdvilág Kamaraszínházban  (XVI. Ságvári u. 3.) a Hamupipőke című színházi előadás lesz, ötéves kortól ajánlják, jegyár 850-3000 Ft. Délután négytől Kolompos mulatság lesz a Jövő házában (II. Kis Rókus u. 16-20.), lehet táncolni, mondókázni és népszokásokat tanulni az együttes tagjaival. A Budapesti Bábszínházban (Andrássy út 69.) szombaton fél tizenegytől és délután háromtól Varró Dániel, Túl a Maszat-hegyen című műve által ihletett előadás lesz.

Szombaton, az Óbudai Múzeum és Könyvtár Platán könyvtárában (Arató Emil tér 1.) gyöngyfűzés lesz, reggel tíztől egyig ismerkedhetünk a szép színes gyöngyökkel Milner Angéla segítségével. Az Újpesti Gyermek és Ifjúsági Káz (IV. István út 17-19.) ezen a hétvégén a nagyobb gyerekeket örvendezteti meg fotós és videós napjával. Szombat délelőtt itt mindent lehet cserélni és nézegetni, ami a fényképezéssel és a videóval kapcsolatos, úgy mint régi fényképeket, gépeket.

A szombat fénypontja pedig délután fél öttől a Petőfi Csarnokban a Csángó bál. Ez már a tizennegyedik Csángó bál, a program a moldvai és gyimesi csángók archaikus népművészetére, zenéjére és táncaira épül. A gyerekek találkozhatnak a gyimesi és moldvai csángókkal és megcsodálhatják népviseletüket.

Vasárnap a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban (VI. Jókai tér 10.) a Bors néni című előadást láthatjátok délelőtt tíz órától. Jegyár 1100-1400 Ft.

Vidék

Siófokon vasárnap fél tizenegytől a Kálmán Imre Kulturális Központban (Fő tér 2.) a Mesemalac című előadás lesz. Játék a padláson tárgyakkal, bábokkal, gyerekekkel.

Tinnyén a Figurina Animációs Kisszínpadon (Bocskai utca 6.) szombaton tizenegytől a Grim/m/aszok című előadás lesz, amelynek keretében közönséges használati tárgyak adnak elő négy Grimm-mesét („Hófehérke és a hét törpe”, „A nyúl meg a sün”, „Csipkerózsika”, „Piroska és a farkas”), bizonyítván, hogy a fantázia segítségével minden életre kelhet.

A Miskolci Csodamalom Bábszínházban (Kossuth u.11.) a Csalavári Csalavér című előaadás lesz, a A "Magyar Klasszikus Mesék Bábszínpadon" sorozat egyik nagyon szórakoztató darabja

Oszd meg másokkal is!
Mustra