Közösen fog szoptatni ötven anya egy budapesti könyvtárban

szopi3

Várhatóan legalább ötvenen szoptatják majd egyszerre kisbabájukat szombaton délelőtt 11 órától Budapesten, a Liszt Ferenc téren, a gyermekkönyvtárban - mondta a Független Hírügynökségnek Kalmár Alexandra szervező.

Az akció egy kanadai kezdeményezés része, amelynek célja, hogy a világ több pontján minél többen táplálják gyermeküket egyszerre anyatejjel. Eddig több mint száz város csatlakozott a kezdeményezéshez világszerte, Magyarország most először vesz részt.

Szombaton délelőtt tíz órától várják a kismamákat Budapesten, a Liszt Ferenc téren, a gyermekkönyvtárban, az etetés pedig tizenegy órakor kezdődik - mondta Kalmár Alexandra. Hozzátette, hogy eddig körülbelül ötvenen jelezték, hogy ott lesznek a gyermekkönyvtárban, de világszerte több ezren vesznek részt a programban.

Kalmár Alexandra elmondta, az emberek többsége még mindig idegenkedik attól, ha egy édesanya nyilvános helyen, például egy étteremben vagy egy padon, az utcán szeretné táplálni gyermekét. Ezen szeretnének változtatni - tette hozzá.

(Független Hírügynökség)

Oszd meg másokkal is!
Mustra