Közel hétkilós gyereket szült egy román asszony

6 kiló 80 dekás gyereket szült egy 39 éves asszony Romániában. A Luciana névre keresztelt kislány 58 centi hosszú, és ő a szülők tizedik gyereke - ezt a román média közölte hétfőn.

Az anya azt nyilatkozta, hogy teljesen normális volt a terhesség időszaka, semmivel sem érezte rosszabbul magát, mint az előző kilenc gyereknél. "Csak annyit éreztem, mintha két gyerek lenne bennem, ezért ikrekre számítottam. Úgyhogy nagyon meglepődtem a végén" - mondta Livia Rodica Munteanu.

A szülészorvos azt mondta, hogy heteken át ellenőrizték az asszony állapotát, és csak attól tartottak, hogy esetleg légzési nehézségei lesznek a babának. Egyébként egy 5-6 hónapos gyerek súlya annyi, mint amennyivel Luciana született. Az egészségügyi hatóságok szerint rekordnak számít a baba súlya, mivel Romániában nem jött világra ekkora gyerek még, legalábbis az elmúlt 20 évben. A rekordot eddig egy 6440 grammal és 57 centivel született kisfiú tartja. Az óriásbébiről itt látható fotó.

(Független Hírügynökség)

Hazánkban Miskolcon született januárban nagy méretű baba, ő 6200 grammal és 64 centiméterrel született. A miskolci eset előtt Magyarországon egy zalakomári családban születtek óriásbébik. Már az első gyermekük is 4600 grammal jött világra, 2000-ben egy 6400 grammos és 67 centis kisfiuk, 2003-ban pedig egy 6200 grammos és 58 centiméteres kislányuk született.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.