Csaljunk jó alakot szülés után!

Slim & Lift Silhouette csípőszorító
Slim & Lift Silhouette csípőszorító

Amikor szülés előtt alig tudod egyik székről a másikra átemelni magad, és úgy cipeled súlyos tested, mint egy kiszuperált tengeralattjáró, olyan dolgokról álmodozol, mint például a hason alvás. Ha megszülsz, hamar rádöbbensz, hogy továbbra sem tudsz hason aludni, de most konkrétan az „atomcsöcsöktől”, valamint a hasad úgy néz ki, mint a megkocsonyásodott húsleves, ráadásul majdnem akkora, mintha öt hónapos terhes lennél. Behúzni pedig nem tudod, teljesen világos tehát, hogy külső segítség kell, s mivel sehol nincs a szekrényünkben egy elfekvő fűző, meg nem is divat ugye, egyéb, alternatív megoldást kell találni a has leszorítására

Már szülés után közvetlenül meg is kapjuk az első segítséget, ugyanis a kórházak még a szülőágyon gondoskodnak valamilyen visszahúzódást segítő mechanikai dologról. Anyáink homokzsák alatt fulladoztak, miután nem volt elég, hogy éppen csak túl vannak egy komoly ütközeten, a személyzet dobott a meggyötört hasra egy abban a helyzetben jelentősnek vélt súlyt, hogy visszamenjen a pocak, vagyis a méh.

Mama licious shape alakformáló top
Mama licious shape alakformáló top

Ma már finomabb megoldásokkal „operálnak” a szülőszobán, második gyereknél konkrétan nem is volt ilyen próbálkozás, első szülésem után viszont a nőegylet teája mellé kaptam egy kis zacskót is a hasamra. Sajnos csaltam, s mivel nagyon molesztáló dolognak éreztem, alulról kézzel tartottam a lényeget, utólag azért elmondhatom, ettől függetlenül nem maradt nagy hasam.

A has leszorítására irányuló törekvés nem a vissza nem ment, vagyis megnyúlt bőr eltüntetésére szolgál, hanem a hasizomra segít rá. A felkészültebb kismamák persze idejekorán beszereznek hasleszorító bugyit, ami ápol és eltakar, valamint összefog pont ott, ahol kell, még ha némileg úgy is néz ki, mint Bridget Jones randibugyija. A kismamaboltokban nem kevés pénzért vásárolhatunk ilyen speciális alsókat, ami leginkább nagyanyáink divatját idézi, ilyenkor a cél azonban szentesíti az eszközt. Sokan azt javasolják, hogy ne hordják még szülés után sem állandóan ezeket a ruhadarabokat a nők, a hasizomnak ugyanis szüksége van a saját tartására is, különben ellustul.

Anita Rebelt Panty hasleszorítós fehérnemű
Anita Rebelt Panty hasleszorítós fehérnemű

Az Anita Rebelt Panty hasleszorítós fehérneműje majdnem 8000 forintba kerül, elasztikus, erős anyaga pedig a has leszorítására és a szülés előtti alak visszanyerésére ad segítséget. Ennél jóval olcsóbb a One Way fűző, ami szintén a hasrész erősítésére szolgál, s már 3000 forint alatt kapható, különböző méretben. 4490-ért lehet kapni Mama licious alakformáló pántos felsőt, amely a testre feszül.

Lehet olyan kiegészítőket is venni, amik nem kifejezetten szülés utánra tervezettek, hanem terheseknek valók, ilyenek például a hastartó bandázsok, övek vagy pántok. Ha kellően erős anyagból készültek, hasleszorítónak is használhatjuk, például az Anita hastartó pántját, ami tépőzáras és 4000 forinttól megvásárolható.

A rendszeres használat miatt sokkal szerencsésebb az a megoldás, amikor csak a hassal érintkezik a leszorító. A Noppies Maternity hastartója kicsit szélesebb és nem tépőzáras, jól használható viszont, ha terhesen nem hordtuk, vagy utána szereztük csak be és még nem nyúlt ki a nagy pocaktól. Aki kellően elszánt, beruházhat olyan kiegészítőre, amit kifejezetten nem szülés utánra terveztek, hanem alakformálásra, s nem csak a hasra koncentrál, hanem a fenékre és csípőre is. Ilyen például a Slim & Lift Silhouette csípőszorító (7000,-), ami a feneket is megemeli és a combokat is leszorítja.

Chicco MammaDonna fűző
Chicco MammaDonna fűző

A a Chicco által forgalmazott fűző tulajdonképpen egy tépőzáras, sztreccs anyag, s csípőtől a has felső részéig szorítja le a hasat. Ez sem olcsó mulatság, majdnem 8000 forintba kerül. Igaz, ezt nem kell naponta váltani, így talán gazdaságosabb, mint egy bugyi.

Persze egyéb, alternatív megoldásokkal is sikeresen lapos hasúak lehetünk. Van, aki a férje motoros vesevédőjét használta, ami jó szoros és még tépőzáras is, mások tapadós és szűk, sztreccs nadrágban vészelték át az első néhány hetet. Ahogy pedig múlik az idő, érdemes nem a ruha szorosságára bízni az alakunkat, kifizetődőbb nekiállni tornázni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek