A válság miatt egyre többen kényszerítik modellkedésre gyereküket

modell

A gazdasági válság különös tettekre sarkallja az embereket, például arra is, hogy a gyerekét modellügynökséghez vigye. Angliában a legjobban keresett gyerekmodellek sem keresnek 2.000 angol fontnál ( körülbelül 600.000 forint) többet évente, s sok ember szerint ennyi pénzért nem éri meg a gyerekeket kitenni a casting-ek és fotózások tortúrájának.

Az egyik vezető londoni gyerekmodell-ügynökség szerint ahogy egyre mélyebbre süllyednek az emberek a válságban, egyre extrémebb ötletekkel kell előállniuk, hogy alternatív jövedelemhez jussanak. Ezt mutatja, hogy a tavalyi évhez képest több mint kétszer annyi foglalkoztatottjuk, azaz gyerekmodelljük van, s a szülők már egészen más szempontok miatt viszik el egy-egy ügynökséghez a gyerekeiket. Míg régen az önbizalom növelése és a gyerekek szórakozása volt a legfőbb szempont, addig mára már a pénz motiválja a szülőket, s hogy az minél hamarabb megérkezzen a számlájukra.

A gyerekmodellek hamar kiöregednek, s még egy magasan szárnyaló karrier is hamar véget ér. Egy Ava nevű kislány hároméves koráig közel 40 órát modelkedett, s ezzel 1.500 angol fontot keresett. A szülei nem nyúlnak azonban ehhez a pénzhez, Avának szánják, ha majd nagyobb lesz.

A szülők többsége azt mondja, azért viszi a gyerekét modellkedni, hogy nagyobb önbizalma legyen, az igazság az azonban, hogy mindenki bizonyítani szeretne ezzel a világ felé, hogy milyen remek géneket örökített a gyerekére tovább, s szeretnék megmutatni a világnak, hogy milyen csodálatos gyerekük van.

A modellvilág nem csak a felnőtteknek nehéz, sok gyerek is nehezen találja meg benne a helyét. Sok szülő nem veszi észre, amikor a gyereke kiég a környezetétől és már régen nem a normális gyerekkorát éli, hanem egy eltorzult, felnőtt világban, elcsúszott értékek között válik „beteggé” és koravénné.

forrás: http://women.timesonline.co.uk

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek