Digitális kütyükkel halmozzák el gyerekeiket az amerikaiak

Az amerikai szülők elektronikus ketyerékkel kényeztetik a csemetéiket - derül ki egy szerdán közzétett piackutatási elemzésből.

hightech

Az amerikai gyerekek egyre inkább okostelefonok, laptopok és videójáték-konzolok között cseperednek fel.

Azokban az amerikai családokban, ahol van 4-14 éves korú gyerek, átlagosan 11 elektronikus szórakoztatóeszköz akad a háznál - számolták össze az NPD piackutató cég "Gyerekek és fogyasztói elektronika" című tanulmányában.

A megkérdezett szülők egyharmada tervez az év során valamilyen elektronikus fogyasztási cikket vásárolni a gyermekének. A kisebbek valamilyen elektronikus tanító játékot kapnak, a nagyobbak mobiltelefont vagy digitális fényképezőgépet, számol be a Független Hírügynökség.

Új tendencia, hogy a mobiltelefon- és a laptop-használatban a lányok megelőzték a fiúkat. A gyerekek a mobiltelefonon nem annyira beszélnek, mint inkább SMS-eznek és képeket küldenek. A gyerekek által használt elektronikai eszközök között vezet a televízió és a számítógép, ezenbelül egyre inkább a nagy felbontású tévékészülék és a laptop.

Az amerikai gyerekek 37 százalékának van saját digitális zenelejátszó készüléke. Ez az arány 2005-ben még csak 6 százalék volt. A gyerekek egynegyedének van videójáték-konzolja, írja a Független Hírügynökség.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek