Kétévesen is járhat óvodába a gyerek?

A második életévüket betöltött gyermekeket egy önkormányzati rendelet értelmében engedélyeztetés és egyéb feltételek biztosítása nélkül is felveheti az óvoda, ha nincs bölcsőde, írja a baon. Az egységes bölcsőde-óvoda a három év alatti gyermekek után is kap költségvetési támogatást és jár részükre az általános közoktatási és közétkeztetési normatíva is.

Az oktatási és kulturális miniszter 2009-es rendelete alapján „Az óvodai és a bölcsődei nevelés feladatait önálló intézményként ellátó egységes óvoda-bölcsőde akkor létesíthető, ha a települési önkormányzat illetékességi területén a bölcsődei nevelés nem biztosított és elégséges gyermek hiányában a bölcsődei gyermekcsoport nem is alakítható ki, továbbá az óvodai nevelés igénybevételére jogosult gyermekekből sem alakítható ki olyan óvodai csoport, amelynek létszáma eléri a húszat. A bölcsődei illetve az óvodai csoport létrehozását kizáró feltételek megléte esetén az egységes óvoda-bölcsőde szervezeti és szakmai tekintetben önálló intézményegységként is megszervezhető. Az egységes óvoda-bölcsőde intézményegység olyan óvoda részeként is megszervezhető, amelyben az óvodai csoport, illetve csoportok gyermeklétszáma eléri a

húszat."

A rendelet szerint egy csoportban nem lehetnek többen húsznál és ezek közül legfeljebb öt három év alatti gyermek lehet. Az egyéb feltételek és kiegészítések itt találhatók.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.