Hat kilót híznak a terhesség alatt a brit kispapák

Az 5 ezer férfira kiterjedt felmérés kiderítette, hogy nagyobb adag ételeket fogyasztanak, 41 százalékuk pedig több rágcsálnivalót eszik otthon neje várandóssága alatt, mint máskor.

terheskispapa

A megkérdezettek negyede azt mondta, szolidaritásból evett többet az áldott időszakban, hogy párja kevésbé érezze kellemetlennek saját hízását.

A kispapák kedvenc terhességi ételei a pizza, a csoki, a krumpliszirom és a sör, melyek fogyasztásának köszönhetően átlagosan 5 centivel bővül derékkörfogatuk. Emiatt minden negyedik kispapa kénytelen bővebb nadrágokat venni.

A kispapáknak csak egyharmada csatlakozik a szülés után párjuk terhességi súlytöbbletet leadó fogyókúrás étrendjéhez. Az átlagkismama egyébként 15-16 kilót hízik - gyerekestül, magzatvizestül - terhessége végére - írja az MTI a BBC alapján.

Hazánkban pedig újabban az a divat, hogy a celebanyukák a terhesség alatt felszedett pluszkilóikkal dicsekednek, szerintük teljesen természetes az is, ha a kismama 20-30 kilót hízik várandóssága alatt. Kíváncsi lennék, mit szólnának, ha a férjük - szolidaritásból - szintén felkapna magára pár tíz kilót.

Oszd meg másokkal is!
Mustra