Karórával lehet fizetni a nyíregyházi fürdőben

Legutoljára, még igazán hidegben jelentkeztünk wellness körképpel, Kehidakustányból, most pedig a nyíregyházi AQUARIUS élményfürdőt vettük górcső alá kicsiny tesztcsapatunkkal. S bár hamarosan a zárt fürdőkomplexumok világa kevésbé fog érdekelni minket a kánikula miatt, azért sok honfitársunknak jól jöhet az információ, ha vízben szeretnék tölteni rövid szabadságukat, de nem akarnak az időjáráshoz viszonyulni. Az AQUARIUS ugyanis tökéletesen megfelelő hely arra, hogy a család apraja-nagyja kisimítsa az idegrendszerét és önfeledten szórakozzon néhány órát, vagy akár néhány napot egyaránt.

Már az elején szeretném kidurrantani a lufit, s annak a megdöbbentő kijelentésnek hangot adni, miszerint ez az a fürdő, ahol már több mint féltucatszor voltam, de semmi negatív kritika nem jut eszembe, amivel akár csak egy kicsit is tompíthatnám a hely fényét. Persze hozzá kell tenni, hogy egyelőre még csak gyerekkel voltam ott, így az extra szolgáltatásokról igen kevés tapasztalatom van, viszont mindenféle korosztályt megmártottam a különböző részlegekben. A végeredmény pedig minden oldalról a rajongás.

Aquarius-látogatásunkat cselesen a négynapos hétvége előtti délutánra terveztük, gondolván arra, milyen jól kicselezzük a tömeget, biztosan kevesebben lesznek, mint május elsején. Annyira igazunk lett, hogy gyakorlatilag mi voltunk az egyetlen látogatói a gyerekrészlegnek, de nem kellett sorban állni a nagy csúszdáknál sem és volt hely a jacuzziban is.

Már a belépő megvásárlásakor kellemes meglepetés ért minket, ugyanis némileg olcsóbb a jegy, mint máshol, ráadásul elég eldönteni az extrák igénybevételét belépés után, a különbözetet pedig kilépéskor kell rendezni. A négyórás alap felnőtt belépő 1400 forint, a gyerek- (3 -18 év), nyugdíjasjegyek pedig 1250 forintba kerülnek. Az élményvilágba a felnőtt kiegészítő jegy 800, a kedvezményes pedig 600 forintba kerül. Miután ezen túl vagyunk, felcsatolhatjuk a szokásos jegyként funkcionáló „karórát”, ami az egész fürdő területén kvázi bankkártyaként funkcionál, s minden fogyasztásunk ráterhelődik. Ez igen kényelmes szolgáltatás, de egyben nagyon veszélyes, mert könnyen túlköltekezhetünk.

A kisgyerekeket érintő fürdőrész egy teljesen elkülönített helységben van, de üvegfalon át tulajdonképpen átlátni a hullám- és sodró-medencéhez, valamint a nagy csúszdákhoz is és ki lehet menni a külső részhez. Bár az egész Aquarius területén meleg van, a gyerekrészleg igazán kellemes hőmérsékletű, akár törölköző nélkül is szárogathatjuk magunkat a medence szélén, a kinti időjárástól függetlenül biztosan nem fogunk fázni. Ugyan nagyon sok pihenőágy van elhelyezve, számítani lehet rá, hogy a később érkezők csak a fogast tudják használni, de ez nem vesz el semmit az élményből.

A viszonylag nagy vízfelületű kismedence gyakorlatilag három, különböző vízszintű részre van választva, de a legmélyebb rész sem mélyebb egyméteresnél. Középen egy magas toronyszerű bohóc köpi a vizet a fejünkre, valamint a víz három különböző pontján négy különböző méretű csúszda található. A víz mellett, valamint a medencében sok játékot találhatunk, amit nem a látogatók hoztak, hanem mindenki számára használható darabok. Külön meg kell említenem, hogy a vízben ülő, vagy csak úgy fetrengő, lebegő szülőket a személyzet nagyon kedvesen kéri meg arra, hogy ne csinálják: csak állni lehet a vízben.

Ha szeretnénk, hogy egy kicsit száradjon a gyerek, kétféle alternatíva közül választhatunk. Két elkülönített rész található a gyerekrészlegen belül, de annak szerves részeként: az egyik egy hajó belsejét idézi (csak egy kormánykerékkel és falfestménnyel), a másik pedig egy várat, ahová fel tud menni a gyerek és ki tud integetni az ablakán a mamának. Mindkét helyen nagyon csúszik a falépcső, mert ugye értelemszerűen mindig vizes.

A „folyton vízben lenni” állapotban nálunk eddig 3,5 óra a rekord, ezt itt döntöttük meg, s bár nem egy egyedül eljátszogató típus fiam van, itt teljesen egyedül (persze figyeltem) elszórakoztatta magát.

Az élményvilágban nem csak hullámmedence és sodró van, hanem négy, különböző „veszélyességi fokú” csúszda is. Persze egészen kis gyerekkel nem érdemes külön belépőt váltani, nagyobb gyerekeknek viszont nagyon jó szórakozás.

Az alapárba tartozik a termálvíz használata, valamint a kinti meleg vizes medence igénybevétele is, az utóbbit télen-nyáron nagyon tudták élvezni a gyerekek.

Ha valaki úszásra vágyik, az Aquarius területén nincs rá lehetősége, a létesítmény melletti Parkfürdőben azonban kiváló úszómedence van, ahol nyáron, a forróságban felfrissülhetünk a meleg víz után. A felnőtt belépő a több egyéb medencével is rendelkező Parkfürdőbe felnőtteknek egységesen 850 forint, ellenkező irányú átjárás esetén pedig 2 órára 1200 forint (gyerekjegy 1000).

Ha megéheztünk, ehetünk egy kis sütit kávéval az alsó szinten található cukrászdában, vagy az emeleten működő önkiszolgáló étteremben valamilyen komplett ennivalót.

Míg néhány fürdőben az idő ólomlábakon jár és alig várjuk, hogy hazavihessük a gyerekeket, addig itt tényleg remekül elszórakozik az egész család, s igazán nem nehéz a négy órát kitölteni. Ha Nyíregyházán járunk akár télen, akár nyáron, mindig az egyik fő program az „elefántos-csúszda” meglátogatása, s úgy tűnik, még mindig nem unták meg a gyerekek. Igazán jó érzés olyan helyről írni, ahol pozitív élményekkel lettünk gazdagabbak, ez pedig végre egy igazán pozitív poszt lett.

Oszd meg másokkal is!
Mustra