Gyereknapló: Abigél ölelgeti a bilit

Annyit, de annyit olvastuk már a Bilikönyvet, hogy vettünk Abigélnek egy bilit, mégis tudja, hogy miről van szó. Imádja a bilijét, de egyébként is jellemző rá, hogy sok tárgyat megszemélyesít és imádattal veszi körül. A hálózsákját például Trarrá-nak hívja, és szerelmesen hurcolja a lakásban, mint egy kiskutya, de csókolgatja a cipőjét és az ágyát is, a macinak gyengéden harapdálja az orrát, a bilijét pedig ölelgeti. Néha szeretetrohamot kap és mindent végigcsókol a lakásban.

Szeret a bilin ücsörögni, már ruha nélkül is, de nem produkál még bele semmit, persze nem is gondolom, hogy 17 hónaposan szobatisztának kellene lennie, - bár a héten találkoztunk egy kislánnyal, aki 20 hónapos kora óta szobatiszta,- de örülök, hogy szereti a bilit. Egyelőre azonban még azt sem érti, hogy ahhoz, hogy belemenjen valami a bilibe, egy helyben kéne maradni, ő többnyire gyakran felpattan, elrohan valamiért, majd visszaül a bilire.Mivel nagyon kiszámíthatóan, mindig reggel, ébredés után majd ebéd után kakil, néha ezekben az időpontokban ráültetem a bilire, de olyankor nem kakil, csak ücsörög és később elintézi a pelenkába. Néha, ha bekakil mondjuk neki, hogy ha érzi, hogy jön a kaik, csücsüljön a bilire, mint Samu. Olyankor felderül az arca, rohan a biliért és rácsücsül úgy, ahogy van, ruhástul, pelenkástul, kakástul, biztosan azt gondolja, hogy attól belevarázsolódik a kaki a bilibe. A kakiját néha megszemléli, de amúgy nem nagyon érdekli a dolog, látszik, hogy ezt az egészet nem érti, így nem erőltetjük.

Egyébként fogalmam sincs, mikor kell egy gyereknek szobatisztának lenni, azt viszont olvastam, hogy egyre inkább kitolódik ez az időpont, mert az eldobható papírpelenkák annyira felszívnak mindent, hogy a kisgyereket egyáltalán nem zavarja, ha bepisilt. A bilire szoktatás időszakában tehát állítólag sokat segíthet a textilpelenka. Szerintem nyáron, ha majd meleg lesz és lehet pelenka nélkül rohangálni, nekiveselkedünk a bili témának, meglátjuk, érdekli-e.
Mustra