Ideje körülnézni bölcsiügyben!

Tudom, hogy még korainak tűnik, de lassan el lehet kezdeni gondolkodni, menjen vagy ne menjen csemetétek bölcsődébe. Sokaknak persze ez nem kérdés, megy, mert vissza kell menni dolgozni. Akármiért, de kell. Áprilisban vannak a beiratkozások, tehát márciusban már érdemes nézegetnetek a kiszemelt intézmény kapuját, ajtaját, mert ki szokták írni rá a pontos dátumokat.



Rendszerint egy hét áll a nagyérdemű rendelkezésére, amikor is délelőtt (délután négykor már nem érdemes, mert nincs ott csak gondozónő és egy rakás gyerek) beírathatja élete értelmét a közintézménybe. Na ettől a naptól egyébként ne várjatok csodát, itt még csak regisztrálják a jelentkezést, döntés később születik, amiről kaptok értesítést.

Ha felvették a porontyot, lehet örülni. Ha nem, akkor fellebbezni lehet a kerületi Egyesített Bölcsőde vezetőjénél. Túljelentkezés esetén szociális alapon döntenek a felvételről. Érdemes a beiratkozás előtt többször arra járni a gyerekkel, nézelődni, mutogatni neki, beszélgetni róla, hogy mi ez az épület.

De azt, hogy "ide fogsz járni", nem szabad mondogatni, hisz ugye nem tudni előre. Valamikor tavasszal vagy nyár elején tartanak egy nagy szülői értekezletet, itt elmondanak mindent, ami fontos. Feltétlenül menjetek el.

Anyabanya
Oszd meg másokkal is!
Mustra