Elfogyott a pénzem, nincs mit enni

Két hete várom, hogy fizessen a cég, és már telefonálni sem tudok, hogy mikor szándékoznak már végre utalni, mert a kártyám teljesen lemerült, amúgy is napok óta azt játsszák velem, mint a szegény ember az ördöggel, amikor kiírta az ajtófélfára, hogy majd holnap, hát nekem is ezt hajtogatják. Használt férjem a válás óta nem fizetett egy kummányi vasat sem gyerektartás címén, ennek már lassan 3 éve, néha elfog a vágy, hogy összeszedjem a kölyköket és lepakoljam őket az ajtaja elé, hogy neszebazdmeg itt vannak, most hallgasd te, ahogyan napjában többször arra panaszkodnak, hogy éhesek, de jobban féltem őket az apjuktól, mint az éhhaláltól.Elfogyott a pénzem, nincs mit enni. Olyan családban nevelkedtem, ahol nem tanították meg, hogyan kell ezt egy gyerek arcába belemondani, olyan anya nevelt, aki képes volt feladni minden büszkeségét és a saját álmait, csak hogy én ne nélkülözzek. Mert mi lett volna, ha inkább Hufnágel Pistihez megyek feleségül, mi lett volna, ha? Talán a piros kabátom zsebébe begyűrtem legutóbb azt a visszajáró ötszázast, például azt a piros kabátot sem kellett volna megvennem két hónappal ezelőtt, máris bentebb lennék pár ezressel. És akkor még viccelődtem is a csajomnak, muhaha, annyiba került ez a rongy, hogy enni sem fogunk ebben a hónapban, de legalább nem vacogva halok éhen. Muhaha. Én miért nem tudom feladni az álmaimat?

Ha a villanyszámlát fizetem be, nem marad pénz az internetre, ha nincs internetem, nem tudok dolgozni, de ha van internet és nincsen villany, azzal kitörölhetem a seggem, milyen jó, hogy annak idején azt is megtanultam, hogyan kell visszapöccinteni a villanyórát. A többi számlát már fel sem merem bontani. Nincsen a piros kabátomban ötszázas, leginkább senkihez sem kellett volna feleségül mennem.

Anya, éhes vagyok. Elfogyott a pénzem, nincs mit enni, hát ezt én sem fogom megtanítani a gyerekeimnek, az egyszer fix, tudjátok mit, ma esti mese helyett játsszunk olyat, hogy túl az Óperencián mi vagyunk a szegény család, akik kenyéren és vízen élnek, ja, hogy kenyér sincsen itthon, hát kifőzöm a megmaradt betűtésztát, az lesz ám a jó muri, vedd is fel a szakadt pólódat, egy szegény legény nem ülhet az asztalhoz Benetton felsőben, még bajuszt is rajzolok neked, így ni, alváshoz meg felverjük a sátrat a szoba közepén, aztán majd reggel elmegyek szerencsét próbálni, nini, kiraktad a tésztából, hogy anya, jó játék ez, mondtam én.
Mustra