Garfield kedvence villámgyorsan

Egy étel – kétszer

Szeretek főzőcskézni, ha lenne idő, akár órákat is eltöltenék egy-egy különlegesség elkészítésével, de néha egyszerűen nincs időm rá. Ilyenkor van az, hogy egyszerűsítek, nem csicsázom, hiszen ha nem jönnek vendégek, akkor nem probléma, ha nem gyönyörűn megkomponált étel kerül az asztalra.



Ezt a kaját is először „szépen” készítettem el, aztán egyszer gyorsan kellet összedobnom- így született a második recept. A hozzávalók ugyan azok (van egy – kettő, ami a másodikból kimaradhat).



Spenótos-juhtúrós-csirkés lasagne

Hozzávalók:

1 doboz mirelit spenót
15 dkg juhtúró
1 csomag lasagne lap (én mindig vmi más tésztával csináltam, így töredelmesen bevallom, fogalmam sincs lasagne-ból mennyi kéne, makaróniból egy zacskóval szoktam használni)
30 dkg csirke-vagy pulyka hús
1 kis doboz tejföl
1 kisebb hagyma
pár gerezd fokhagyma
só, bors
esetleg a tetejére ráreszelni való sajt

Elkészítése

A spenótot kiengedem, a húst apróra vágom, ízlés szerint fűszerezem, majd kevés olajon lepirítom. Rádobok egy gerezd apróra vágott fokhagyma gerezdet, lefedem és hagyom kicsit párolódni. Világos rántást készítek, hozzáadom az apróra vágott hagymát, felengedem egy picike vízzel (vagy húslevessel, ha van), belekeverem a juhtúrót, és a végén a tejfölt, elzárom. Kis borsot lehet bele tenni. A tésztát megfőzöm, leszűröm. A spenótot jól kinyomkodom, és hozzáadok annyi apróra vágott fokhagymát, hogy jó ízes legyen, kicsit megsózom. Előveszek egy magasfalú edényt, kivajazom, és belerétegezem a dolgokat. Tészta, spenót, rá a hús, erre a juhtúros massza. Addig folytatom, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére reszelek egy kis sajtot, majd előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt a tetején meg nem pirul.

Egyszerűbb verzió

Spenót kienged, tészta megfőz, a hús kihagyható, vagy esetleg vmi maradékból (pl: pörkölt) is lehet. A juhtúrót kikeverem a tejföllel, a kinyomkodott spenótot a fokhagymával, majd az egészet összekeverem a tésztával, sózom, borsozom, ha kell. Nem valami gyönyörűség, de az íze hasonlít, és hamar kész. Tálaláskor mehet a tetejére reszelt sajt.

Moira
Oszd meg másokkal is!
Mustra