Gyors torták elfoglalt anyáknak

Én imádom az édességeket, csak nincs mindig annyi időm, hogy bonyolultabb süteményeket gyártsak. Ez a két torta gyorsan összerakható, kevés alapanyag kell hozzá, és kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik. Arról nem is beszélve, hogy töredékébe kerülnek, mint amit a boltban megvehetünk. Persze egy igazi, cukrász által elkészített tortával nem versenyezhetnek, de nagyon finomak.


Gyümölcstorta

Hozzávalók:

1 gyümölcstorta – lap
1 barack konzerv, vagy ennek megfelelő mennyiségű befőtt, vagy friss gyümölcs
1 zacskó vaníliás pudingpor
fél liter tej
2-3 kanál cukor
1 zacskó zselatin

Elkészítése:

A pudingot elkészítjük, majd miután kicsit hagytuk hűlni, rákenjük a tortalapra. Miután a teteje megdermedt elrendezzük rajta a lecsepegtetett gyümölcsöt. A zacskón lévő útmutató szerint elkészítjük a zselét (ehhez használhatjuk a befőtt levét is), majd ha már nem forró, egyenletesen bevonjuk vele a tortát. Hűtőbe tesszük, és fél óra múlva már fogyasztható is.

Feketeerdő torta

Hozzávalók:

3 szeletes (lehetőleg kakaós) tortalap
1 üveg megy vagy cseresznyebefőtt 1 zacskó habtejszín
1 zacskó habfixáló
étkezési keményítő
ízlés szerint cseresznyepálinka, vagy rum aroma
maradék csoki (elhagyható)

Elkészítése:

A gyümölcsöt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk egy lábasba, és felrakjuk főni. Fél deci vízben elkeverünk két evőkanál étkezési keményítőt, és ha forr a befőtt leve, akkor folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Ha nem sűrűsödne be eléggé, akkor egy pici vízben kikeverünk még egy kis keményítőt és azt is hozzáadjuk. Ha akarjuk, akkor most tegyük hozzá a pálinkát, vagy az aromát.

Ha van csokink, akkor két – három sornyit törjünk össze és pár csepp tejjel a mikróban olvasszuk fel. Nem baj, ha nem túl gusztusos, úgysem fog látszani. Verjük föl a tejszínt, adjuk hozzá a habfixálót, és habverővel keverjük még egy kicsit, amíg elég kemény lesz. Az első tortalapot kenjük meg a csokikrémmel, majd kanalazzunk rá a besűrített befőttlé harmadát, kenjük rá a tejszín harmadát, majd jöhet a gyümölcs. A többi tortalapot ugyanígy rétegezzük, a tetején simítsuk el szépen a tejszínhabot (egy levágott sarkú zacskó segítségével nyomhatunk rá kis habrózsákat is) és rendezzük el rajta a maradék gyümölcsöt. Ha maradt még csoki, akkor azt is reszelhetünk a tetejére. Kicsit hűtsük le, és készen is van.

Moira
Oszd meg másokkal is!
Mustra