A szoptató nők szagától undorodhatnak a pasik

A nők nagyobb része a szülés után nem igazán kívánja a szexet, a férfiak többsége viszont messiásként várja a bűvös hatodik hetet, amikortól újra próbálkozhatnak a házasélettel. Olyan is előfordul, hogy a férjet zavarja a szoptatós nő szaga, amely a hormonoknak köszönhetően megváltozik, és leginkább egy női öltözőéhez hasonlít. Ez ugyan a babának jó, de néhány férfit (akár tudat alatt is) zavar, ezért nem közeledik a nőhöz.


Regős Judit, a Velvet családi tanácsadója szerint a szülés után a legfontosabb a türelem, nem szabad siettetni semmit. Ha a friss szülők túl gyorsan akarnak visszatérni a szülés előtti szexuális élethez, az rengeteg csalódással járhat, sok fájdalmat és sérelmet lehet begyűjteni. A sérelmek, félreértések pedig szerencsétlen esetben addig gyűlnek, hogy mire visszaáll a hormonszint és újra rendbe jöhetne a házasélet, a pár lelkileg eltávolodik egymástól.

A férfinak könnyebb szerelmesnek lenni valakibe, aki nem a gyereke anyja, akiben csak a nőt látja. A kísértés pedig mindig ott van, tehát a legjobb az, ha az anya olyan programokat is szervez, amelyen kettesben van a férjével és csak női minőségében van ott, nem mint anya, javasolja Regős Judit. Kezdetben akár egy 2-3 órás program is célravezető lehet. Ehhez persze megfelelő háttérre: mozgósítható nagymamára vagy bébiszitterre van szükség.

A tanácsadó szerint egy anya, ha nőnek érzi magát, akkor a férje is nőnek fogja érezni és vágyni fog rá. Ha a nők önmagukra is figyelnek és tudatosan törekednek arra, hogy ne távolodjanak el a férjüktől, akkor elérhetik azt, hogy a szex ugyanolyan jó lesz, mint terhesség előtt.
Oszd meg másokkal is!
Mustra