Iskolában oktatják a szerelmet Szingapúrban

Iskolai keretek között tanítják az ismerkedést, a flörtölést, a szerelmet, a jó párkapcsolat csínját-bínját Szingapúron, ráadásul állami kezdeményezésre. írja az MTI. A cél, hogy megálljon a népfogyatkozás.


A találkatan mellett szerelmes dalok, romantikus filmek elemzése, internetes csevegési fortélyok is szerepelnek, továbbá a kéz a kézben sétálgatás optimális kivitelezése, a szex, a családi élet fontossága. Egyelőre csak két műszaki középiskolában vezették be a "pásztoróra órát", de a tantárgynak akkora sikere van, hogy az eddigi egyetlen tanár mellé továbbit kellett kiképezni.

A tanerőt amúgy a kormány párközvetítő hivatala küldte az iskolákba. Az ügynökség eddig már 33 ezer embert házasított meg. A szingapúri kormány évek óta szorgalmazza különösen az iskolázott fiatalok gyerekvállalását egyebek közt adókedvezménnyel, szülési pénzzel és hogy ne helyezzék karrierjüket a családalapítás elé. Ennek ellenére a népesség öregszik, a születések száma pedig nemigen emelkedik.

Kíváncsi lennék, nálunk a kamaszok hogyan fogadnák, ha a kéz a kézben sétáról tanulnának az iskolában és vajon lenne-e hatása a hazai népességfogyásra. A szülők felvilágosító munkájának nyilván nagy szerepe van a gyerekek későbbi párkapcsolati viselkedésének szempontjából.
Mustra