Kismama 2.0: Terhesség középhaladóknak

17. hét

A második terhesség olyan, mint egy terheléses EKG-vizsgálat. Visszasírom még azokat az időket, amikor minden délután szunyókáltam, szépen eljártam a terhestornára, esténként meg a Nicsak, ki beszélt néztem a tévében! Egy kétéves nem ismer irgalmat...

Lássuk csak, miben is volt más az első.


Időtöltés

Első: A terhesség közepetája csodás időszak volt. Utazás, nagy kirándulások, olvasás. Mindent elolvastam, kezdve az ondósejt útjával a petevezetékeben, egészen gyermekünk tinédzserkori félelmeiig. Bababoltokba jártam, tornáztam, úsztam, figyelmesen meghallgattam a védőnőt, meg persze mozi, színház, hangverseny. A fennmaradó időben álmodoztam. Ja, kihagytam, volt még pedikűr, meg terhesmasszázs, többször is.
Második: játszótér, közért, házimunka. Játszótér, közért, házimunka.

Pihenés

Első: Amíg még dolgoztam, munkaadóm volt olyan kedves, és elnézte, hogy ebéd után odakucorodom a pihenőszoba kanapéjára, és egy-két órát szundikálok. Még figyelmes férfikollégáim is lábujjhegyen csocsóztak. Este nyolckor már pizsiben voltam, kilenckor már viszlát.
Második: A délutáni alvásnak sajnos lőttek, egyelőre azért, mert sziesztaidőben épp rohanok haza a munkából, de ha majd otthon leszek, azokat az értékes perceket, amíg a gyerek alszik, nyilván internetezésre meg hajmosásra fogom fordítani. Este nyolckor Papa fürdet, így végre van időm háborítatlanul megcsinálni a konyhát, aztán már csak félálomban megfőzöm a másnapi ebédet, csukott szemmel, random beledobálva a hozzávalókat, lesz, ami lesz.

Egészség

Első: Odafigyeltem a táplálkozásra, sokat ittam, eljártam minden vizsgálatra a háziorvostól kezdve a fogorvosig meg a 4D ultrahangig. Drága krémekkel kentem a hasam, és fejből tudtam a babanet Rendelő rovatának minden kérdését. Torna, masszázs ugyebár.
Második: Na a mozgás legalább megvan, rohangálás reggeltől estig.

Még biztos van sok minden a témában, de sajnos ezt a cikket sincs most időm rendesen befejezni… jön ki a gyerek a kádból. Nézzétek el nekem!
Oszd meg másokkal is!
Mustra