Sokkot kapott a kis Mikulás

Finnország új fegyvert vetett be a harcban, amelyet a Mikulás kizárólagos képviseletéért folytat: filmet készített a Mikulás gyermekkoráról, íja az MTI. A Joulutarina (Karácsonyi történet) című film november közepén került a finn mozikba.

A Juha Wuolijoki producer és rendező alkotásában a "kis" Mikulás szülei és húga tragikus halála miatt traumába esik, s magányos, de jóságos szívű Mikulás lesz belőle, mire felnő. A filmből megtudjuk például, hogy miért visel a Mikulás vörös sapkát és köpönyeget, és miért használ szarvas vontatta szánkót. A film szereplői egytől egyig neves finn színészek.


A költségek 2,5 millió eurót (625 millió forintot) tettek ki, a 40 forgatási nap nemzetközi összehasonlításban nem került sokba. A ráfordítás rövid idő alatt kifizetődik: Finnországban az első három hét alatt már mintegy százezren tekintették meg a Mikulás-fimet, számol be az MTI.

Jelenleg egyébként az osztrák mozikban is vetítenek egy vadonatúj és szintén rendhagyó Mikulás-filmet, abban fivére van a Mikulásnak, Fred a neve.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek