Mikuláscsokik a Poronty előtt

Mikuláscsoki körképünk első része abban segít a szülőknek, hogy ne kakaóízű tortabevonóval etessék a gyereket. Összehasonlítjuk a legtöbb helyen felbukkanó vörösöket, így nem az olvasóknak kell a polcok előtt analizálni a helyzetet. Eleinte pontozni akartunk, de aztán letettünk róla, annyira siralmas volt a helyzet. A sorrend a legkevésbé rossztól halad az ehetetlen felé. Ha nem ragaszkodunk a formaságokhoz, vegyünk inkább egy fél kiló mandarint, vagy egy ezer forintos Lindt Mikulást, hátha az tud valamit.

KitKat
Külcsín: nincs. Fényképarcú férfi piros ruhában.
Íz: hogy a a csokoládénak alig van íze, azt elnyomják a ropogós kis darabkák, így egész jó.
Állag: Tökéletes. Vékony, roppan, csúszik.
Kakaó: 30%
Ár: 300 Ft, 120 g (Lehel piaci nyomott ár)
 
Boci étcsokoládés

Külcsín: Kedves kancsal bácsi, hatalmas orral, cutie kisbocival a hóna alatt. Szolid csillagok a ruháján, a maci a puttonyában, ami a márkának megfelelően és hagyománytörően zöld, nem értjük. Csak a felirat és a boci sapkája piros rajta, igazi darkos darab.
Íz: a táblás testvére finomabb, kicsit ízetlen étcsoki, mintha kimosták volna.
Állag: kicsit ragad, kicsit tapad a külseje (az a télapós hamv), nem lesz a kedvencünk.
Kakaó: 52%
Ár
: 299 Ft, 100g 

Boci tejcsokoládés

Külcsín: ugyanaz a bácsi, csak piros ruhában, csillagok nélkül, és végre sikerült megvennie az ajándékokat, mert tele a zsákja. Kicsit debil az arca, mitagadás.
Íz: olyan, mint egy reformcsomag: erősen túlcukrozott, ettől enyhe maró, torokkaparó utóhatással.
Állag: Kiváló, olvad, nem szöszös, nem tapad.
Kakaó: 25%
Ár
: 299 Ft, 100g

Tibi

Külcsín: nőies arcú szemüveges öregúr, fülpamaccsal, szemöldökpamacsal és egyéb gusztusosságokkal ellátva. Magyarként nem költ honidegen rénszarvasra, síelő macskával cipelteti az ajándékot. Ezenkívül jellegtelen/minimál dizájn.
Íz: enyhe savanykás beütés, nem volt friss tej az üzemben? Csoki, és mégse az.
Állag: dicséretesen vékony, de átverés! Cseppet sem ropog, mert puha. Bár lehet, ha rendeltetés szerint az ablakban tároljuk, az lett volna. Kicsit tapadós, de lecsúszott.
Kakaó: 34%
Ár: 249 Ft, 90g

Milka

Külcsín: ronda kacsintós vénember, enyhe pedofíl beütéssel. Lila zsák, piros ruhával, ez nem igazán passzol össze. A lila övet aranycsattal felér egy coming outtal, az ajándékok viszont jól néznek ki. Bátran ki kellett volna állni a régebbi markáns lila püspökök mellett, persze lehet hogy a pedo-homo vonal ennek a felújított verziója.
Íz: végtelenül cukros, a csokit szinte nem is éreztük. Cukros tejpor, nyomokban kakaó áthallással.
Állag: borzalmasan vastag, tapad, alig lehet lenyelni. Ráadásul erősen hamvadzik.
Extra: az alján kalória, valamint hangyabetűs jó tanács a mohó kicsiknek: háromszori fogyasztásra.
Kakaó: 30%
Ár
: 379 Ft, 70 g 

Profi

Külcsín: szégyenlős tekintetű szarkalábas bácsi, nekünk bejön. Hatalmas karácsonyfa mögé bújik.
Íz: Kiköptük, és még így is van egy kis homokozókaparék utóíze. Ehetetlen. Zsírízű, hánytató. Nem csoda, ha szégyelli magát.
Állag: az utánozhatatlan: tapad, darabos, szinte serceg a tejpor és a hidrogénezett növényi zsiradék minden atomja és aromája.
Kakaó
: n. a.
Ár
: 105 Ft, 100g

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.