Akarok még gyereket?

Amikor már eldöntöd, hogy szép kerek a család, nem hiányzik még egy gyerek, elfojtod anyai ösztöneid és már nem fakadsz sírva egy kisbaba láttán, hogy neked is kell még egy, amikor már elajándékozod az összes babaruhát és kiegészítőt és épp elgondolkoznál a spirál, mint biztonságos fogamzásgátló felrakatásán, na akkor bolondul meg a szervezeted és kezd szívatni. Például úgy, hogy nem jön meg.


Akárhogy számoltam, mindenhogy az jött ki, hogy a vérzés pont a nyaralásra érkezik meg. Másra sem vágytam, mint a tengerparton tampont cserélni és a kellékek (tampon, vatta, betét) is sok helyet foglaltak az amúgy is túlzsúfolt bőröndömben. Eleinte még örültem is, hogy késik, de amikor a nyaralás utolsó napjaira sem jött meg, feszült lettem.

Az esti koktélok nem estek már olyan jól, félve ettem a kecskesajtot is és az érzékenységemet is ráfogtam arra: biztos terhes vagyok. Tesztet persze gyáva voltam kint venni, így vártam addig, amíg hazajöttünk. Ekkor már egészen biztos voltam benne, hogy bekaptam a legyet.

Már láttam magam, ahogy újrakezdődnek az éjszakázások, gyereksírástól hangos a lakás és félhalott vagyok a kimerültségtől. Lepisiltem a tesztet, majd vártam a két csíkot. Hiába. Ott állt feketén-fehéren (azaz kék-fehéren), hogy nincs odabent senki.

Érdekes módon kicsit csalódottan mondtam el az eredményt a férjemnek, aki sokkal jobban örült neki, mint én. Azóta elhasználtam már három tesztet, és mind ugyanazt mondja, a negyvenharmadik napon is. Legjobb lesz, ha felkeresem a nőgyógyászt. Csak tudnám, mit mondjak neki? Szeretnék még gyereket?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek