Gyerekkel két keréken

A Critical Mass kapcsán újfent fölmerült bennünk a kérdés, hogy mikortól lehet a gyermeket biztonságosan biciklivel szállítani. Vannak azok a bicikli után köthető kényelmesnek. ámde rettentő veszélyesnek tűnő utánfutók. Még esetleg Skandináviában vagy Hollandiában el tudom képzelni, na de Budapesten? Szerintem két nap alatt ólommal teli matrica lenne a gyerekemből.

A vázra szerelhető ülések viszont csak hajszálnyival szimpatikusabbak. Vajon előre vagy hátra? Hogy befolyásolja a bicikli borulékonyságát? Adjunk rá sisakot (mármint a gyerekre) vagy felesleges? A lábait is be kell kötni? Legyen dönthető? És egyáltalán hány éves kortól? Ha már tud ülni, nyolchónaposan besuvaszthatjuk, vagy egyévestől, esetleg kettőtől? Nem fázik meg a menetszélben? Nem csípi ki a csepp kis orcáit, hiszen mindig tiszta nyálas a  szerencsétlen.


És ha eltűnik a hátam mögül, volt gyerek, nincs gyerek? Rá merjünk menni a forgalommal terhelt autóutakra is, vagy csak bicikliúton, illetve forgalomtól elzárt területen használjuk (ami mondjuk Budapesten nem egyszerű)? Vagy várjuk meg, mire ők is tudnak rendesen biciklizni, és addig porosodjon a pincében szívünk csücske, ami kis vasparipánk?

Várjuk olvasóink tapasztalatait és ötleteit!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.