A 8. héttől meghatározható a magzat neme

Nem kell a 22. hétig tűkön ülnie a kíváncsi kismamának, hogy kiderüljön, kisfiú vagy kislány növekszik a hasában. Mára már lehetségessé vált ugyanis, hogy a terhesség nyolcadik hetében megtudják a magzat nemét. A Pink or Blue nevű tesztet a várandós kismama otthon is elvégezheti, az eredmény pedig akár egy héten belül megvan. Igaz, a kíváncsiságnak ára van, a teszt több mint nyolcvanötezer forintba kerül.


A tudósok nemrég fedezték fel, hogy a magzati DNS a terhesség hatodik hetétől jelen van az anya vérében. A Pink or Blue teszt kimutatja a magzati férfi DNS-t, ezért ha ez jelen van: a magzat fiú, ha nincs: lány lesz, írja a MediPress. A DNS-tesztet a www.dnaeurope.com oldalon keresztül először is meg kell rendelni a gyártótól, aki a vércsepp-felszerelést elküldi közvetlenül a leendő anyának. A kismama ujjbegyének megszúrásával pár csepp vért gyűjt egy speciális szűrőpapírra, majd ezt egy laborba küldeni egy előre fizetett borítékban. Az eredményt pár munkanapon belül a várandós anya tudtára adják, ha az expressz szolgáltatást kéri, és hat munkanap múlva, ha a hagyományos szolgáltatást választja. A teszt ára igen borsos, a sima 280 euróba, az expressz 345 euróba kerül.  

A vizsgálat pontossága nagyobb, mint 98 százalék, ha a mintavételnél az összes előírást betartják. "A Pink or Blue teszt megbízható tudományos tényeken alapul és a Consumer Genetics, amerikai partnerünk biztosítja hozzá az élvonalbeli technológiát.” – mondta DNA Europe képviselője. “Ez a vizsgálat a legérzékenyebb az elérhető tesztek közül, rendkívüli módon specifikus és garantáljuk az abszolút minőséget és megbízhatóságot. A Pink or Blue teszt csak a nem meghatározására szolgál és nem szolgál már orvosi információval.”
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek