Mire jó az ikea-katalógus?

Kreatív anyukák, itt az ideje, hogy megmozgassuk a nyári punnyadásban belassult agysejtjeinket! Kezdhetjük például azzal, hogy kitaláljuk, mit lehet kezdeni egy jó vastag ikea-katalógussal, amit a napokban dobtak be a postaládába és sajnáltunk kidobni. Természetesen csak azután, hogy átnyálaztuk a kiadványt és megállapítottuk, hogy nem vesszünk Tylösand kanapét és Flytta zsúrkocsit sem.

A kicsik szeretni fogják lapozgatni a 191 millió példányban kiadott színes könyvet és még az sem gond, ha a lapokat kitépkedik (ezt valamiért minden gyerek imádja csinálni), legfeljebb takarítunk egy kicsit utána. Állatbarátoknak ajánljuk a 324-325. oldalán látható kutya és macska tanulmányozását.


Nagyobbak kollázst készíthetnek a katalógusból kivágott képekből, esetleg babaházba vághatunk berendezést, üvegszekrényeket, ágyat, fotelt és még jó néhány kiegészítőt. Ha az embereket kivágjuk, hurkapálcikára ragasztva bábozhatunk velük (bár gyanítom, ezeknél azért jobb bábokat is tudunk készíteni). Üres papírra rajzolhatunk különböző alakú (sovány, kövér, alacsony, magas) embertesteket, a 70. oldalon található fejek kivágása után variálhatjuk a testeket a fejekkel, így érdekes látványban lehet részünk.

A kivágott bútorokkal pótolhatjuk a Gazdálkodj okosan társasjátékból az idők során elkopott berendezési tárgyakat. Vagy akár elmesélhetjük a gyereknek, hogy a bácsi a néninek itt főz ebédet, vagy hogy anya ilyen szekrényt szeretne, de nincs rá pénze.

Ablakpucolásra ugyan alkalmatlan, viszont origamizáshoz kiváló a színes, fényes papír. Ha pedig apró csíkokat vágunk belőle, csodás díszeket készíthetünk akár koktélokhoz és fagylaltkelyhekhez is. A 180-192. oldalakkal csak óvatosan, mert a végén mehetünk megvenni tizenötezerért azt a cuki Lömsk forgófotelt a gyereknek. Esetleg Barnslig Lejont, a plüssoroszlánt.
Oszd meg másokkal is!
Mustra