Megbocsátani a gyerek miatt

Vajon hogyan reagálnánk, ha kiderülne, hogy legjobb (szingli) barátnőnk hároméves gyermeke attól a pasitól van, akivel két hónap múlva össze akartuk kötni az életünket? És mi történne, ha ugyanez a barátnő arra kérne két évvel később a halálos ágyán, hogy fogadjuk örökbe a kislányt?


Dorothy Koomson: Barátnőm kislánya című könyvének főszereplője Kamryn azonnal megszakít minden kapcsolatot vőlegényével és legjobb barátnőjével, amint kiderül, hogy mindketten vétkeztek ellene. Egy másik városban kezd új életet, ahol két év alatt karriert épít. Váratlanul éri régi barátnőjének levele, amelyben halálos ágyához hívja és megkéri, hogy viselje gondját a kislányának.

Az egyedülálló, karrierista Kamrynnak olyan dologról kell pillanatok alatt döntenie, amelyet nem ismer. Honnan is tudhatná, mit jelent egy ötéves gyermeket nevelni? Felelősséget vállalni egy olyan kislányért, akiről minden pillanatban eszébe jut megcsalatása és a férfi, akit szeretett? Meg tud-e bocsátani haldokló barátnőjének és el tudja-e felejteni valaha a régi vőlegényének az árulást?

Bár a történet nem teljesen életszerű, azért izgalmas, könnyed ponyva, amelyet a strandra magunkkal vihetünk és sírhatunk-nevethetünk a kezdő anyuka gondjain és szoríthatunk neki, hogy visszatérjen az önbizalma és összejöjjön végre a pasival, hogy teljes legyen a család.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek