Felforr az (agy)víz a medencében

Ebben az afrikai forróságban a klímás lakáson kívül az egyetlen lehetősége az embernek, ha vízpartra vagy strandra menekül. Árnyék híján azonban a medencékben is simán hőgutát lehet kapni. A Poronty tesztcsapata kis híján így járt, miközben a balatonszemesi élményfürdőt tesztelte, a strandon ugyanis egyáltalán nem volt árnyék. És még a sört is melegen adják.

Klikk!

A Balaton partján, a balatonszemesi szabadstrandon kialakított élményfürdő szinte teljes alapterületén medencék találhatók, aki két csobbanás között az árnyékban kíván heverészni, annak el kell hagynia a strand területét. Jó hír viszont, hogy a kétórás jegy ideje csak akkor ketyeg, ha a fürdőben vagyunk.


A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a karszalagot le kell olvastatni belépéskor, amikor pedig úgy döntünk, hogy kimegyünk a strandról, ismét ellenőriztetjük a karszalagot a beléptető rendszerrel, amely kiírja, hogy mennyi időt tölthetünk még a medencékben. Ezzel a módszerrel akárhányszor be- és kiléphetünk, ameddig a két óra le nem telik.

A kerítésen belül egy úszómedence, egy több részes élménymedence és három különböző vízmélységű gyermekmedence található, rengeteg élményelemmel. A legkisebb medence körülbelül tíz centis, itt a legkisebbek is nyugodtan pancsolhatnak. A legnagyobb gyerekmedencében, amely felnőtteknek térdközépig ér, egy csúszda is található, amelyen Málni körülbelül harmincszor csúszott le egy óra alatt. A totyogóknak pedig ideális a középső gyerekmedence, amely a kicsiknek térdig ér.

Nézzen hűsítő képeket!

Az élménymedencében a szokásos pezsgést, sodrást és masszírozást élvezhetik a felnőttek, és egy rövid, széles csúszda is rendelkezésre áll. Igaz, azt is inkább a bátrabb gyerekek veszik igénybe. Az úszni vágyóknak nem kell kerülgetni a fürdőzőket, nyugodtan tempózhatnak az úszómedencében, amely ottjártunkkor szinte üres volt.

A vízhőfok igen kellemes, még épp annyira hűvös, hogy felfrissít, de nem annyira hideg, hogy öt perc után lilaszájú gyerekeket kelljen kihalászni a vízből. A jegyárak sem vészesek, a felnőtt kétórás jegy 830 forint, a gyerekjegyért 600 forintot kell fizetni.

Ha megunjuk a klóros vizet vagy nem bírjuk már elviselni a perzselő hőséget, sétáljunk ki a szabadstrandra, ahol hatalmas fák árnyékában pihenhetünk, fürödhetünk a vegyszermentes- ám alaposan felkavart, homokos Balatonban, vagy megihatunk a büfében egy sört, amely vizes és meleg, de legalább jó drága.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek