Adományt gyűjtenek a gyermekmentők

A beteg gyerekek szállítását végző "Szemem Fénye Alapítvány" Gyermekmentő Szolgálata országos akciót indított, hogy nyár végéig - a lakosság segítségével - összegyűjthesse az adóhátralékai kiegyenlítését szolgáló összeget, és biztonságosan folytathassa működését - fordult a nyilvánossághoz Gyura Barbara, az Alapítvány elnöke.


A szolgálat 5 autójával - 14 megyéből - 190 daganatos és leukémiás gyerek rendszeres vagy alkalmi, ingyenes szállítását és mentését látta el eddig. A 40 millió forint értékű esetkocsik elsősorban a klinikák, kórházak intenzív és sebészeti osztályain kezelt gyerekek őrzött (azaz szakemberek jelenlétében történő) ingyenes szállítását látja el, amire állami finanszírozást jelenleg nem kapnak. Ezért gondot jelent az üzemanyag finanszírozása is, hiszen a teljes kikasználás esetén a mentőautók havi átlagos fogyasztása 3 ezer liter diesel üzemanyag, írja az MTI.

Mivel 2006. októberétől elmaradtak kötelező (APEH) befizetéseikkel, a gyermekmentő autók elárverezésének elkerülése érdekében, a biztonságos működtetés céljából a képviselőkhöz, cégvezetőkhöz, illetve a magyar lakossághoz fordulnak.

A Szemem Fénye Alapítvány akciójának megnevezése: 2 liter üzemanyag árával a gyermekélet szolgálatában. A szervezők úgy vélik, a következő 3 hónap során - június 6. és szeptember 6. között - mintegy 30 ezer ember támogatására lenne szükségük, ha az 500 forintnyi jelképes összeg megfizetését kérik. Emellett bármilyen jótékony célú felajánlást: mérkőzés, koncert, gála, aukció tartását, tárgyi adományt, webshopukban értékesíthető ajándéktárgyat (játékot, könyvet), gyerek vagy felnőtt ruházatot, kozmetikumot, édességet, száraz élelmiszert, megmaradt árukészletet szívesen fogadnak.

A tárgyakat önkéntesek (érintett szülők) bevonásával falunapon, vásárokon értékesítik, és a gyermekmentő esetkocsik bemutatása alkalmával egyéb adományokat is gyűjtenek. A felajánlók nevét honlapukon www.szememfenye.hu is feltüntetik. Ismert emberek különleges tárgyait internetes árverezésre gyűjtik, emellett - kedvező áron - vállalják rendezvények egészségügyi biztosítását, írja közleményében az Alapítvány mentőszolgálatának vezetője.
Oszd meg másokkal is!
Mustra