Rizskeményítőben áznak a gyerkőcök

Száraz és problémás bababőrre ajánlottak már sok mindent: étolajat, mandulaolajat, különféle fürdőolajokat és testápolókat. Lányaimon ezúttal a rizskeményítős fürdősót, a biokamillás babaszappant és a biogyógynövényes nyugtató krémet teszteltük.


Egy korábbi cikkben említettem, hogy Pötyi bőre hajlamos a szárazságra, ezért gyakran kell testápolóval kenegetni, hogy megfelelően hidratáljuk a bőrét. Egy ismerősöm ajánlására kipróbáltuk a BioBio Baby termékcsaládot, amelynek lényege, hogy biokertészetekből származó gyógynövények kivonatát tartalmazza.

Szeretek új dolgokkal kísérletezni, kivéve ha a gyermekeim egészségével kapcsolatosak, ezért kicsit aggódva kezdtem el használni a termékeket, figyelve, hogy nem lesz-e rosszabb a lányom bőrének állapota.

Néhány héten keresztül a következőképpen zajlott az esti fürdés: egy maréknyi rizskeményítős fürdősó a kádba, amelynek következtében a víz érdekes, tejszerű alakot öltött, majd bele a csemetéket, hadd ázzanak és puhuljon a bőrük.

Átcsutakolás kamillakivonatú biobabaszappannal, amelynek illata annyira tetszett, hogy magam is gyakran használtam, majd kezdődött az est fénypontja, a lányaim kedvence: egésztest-masszázs körömvirág-, karotin-, jojobaolaj- és avocadoolaj-tartalmú nyugtató krémmel. A termék kellemes illatú és könnyen felszívódik, nem lett zsíros-tapadós a lányok bőre utána, mint sok más testápolónál.

Azokban a hetekben, amíg kitartottak a cuccok, elégedett voltam: a berepedezett bőr selymessé és illatossá vált, azonban nem sokkal a használat befejezése után újra előjött a probléma. A gyerek egészsége és közérzete szinte bármit megér, a száraz bőrre való speciális termékek viszont nem túl olcsók, a tesztelt fürdősót 1200, a folyékony szappant 1100, a krémet 2000 forint körüli áron adják.
Oszd meg másokkal is!
Mustra