Önmérsékletet kér egy törpenyúl

Kedves Anyukák és Apukák, Tapsi vagyok, holland törpenyúl. Ti mindnyájan a legjobbat akarjátok csemetéiteknek, ezért felmerülhet bennetek a gondolat, hogy húsvétra meglepitek őket egy nyuszival. Ennél sokkal jobb megoldást ajánlok, amely figyelembe veszi a gyermekek, a szülők és a nyulak érdekeit is.


Amikor még kisnyúl voltam, egy barátságtalan állatkereskedés szűk ketrecében nyomorogtam több nyúltársammal együtt és vártuk, hogy valaki elvigyen végre magával. Egy új otthon képe lebegett szemeink előtt: simogató kezek, ízletes sárgarépák, káposztalevelek, tágas ketrec: ez volt minden álmunk. Egyszer egy piros masnis kislány érkezett a szüleivel. Rögtön tudtam, hogy vele szeretnék menni. Néhány óra múlva pedig valóban ott ültem az új lakásban és boldogan tűrtem, hogy a kislány fésülgeti a bundámat. Valóra vált minden álmom: arany életem volt!

Sajnos azonban a legtöbbünknek nem ilyen sors jutott. Tabi barátomat például az utcán találták meg húsvét után két héttel, csontig lesoványodva, vér- és sárfoltos, összetapadt bundával. És neki még szerencséje volt. Sokan közülünk nem érték meg a nyarat sem. Akadt, akiből nyúlpörkölt és puha nyúlprém maradt csak. Az a nyuszi menekült meg, akit leadtak valamelyik állatotthonban vagy az állatkertben.

Arra kérlek benneteket, kedves szülők, hogy ne vásároljatok otthonotokba tapsifülest, akármennyire is vágyik rá a gyermeketek, mert akár 15 kilósra is megnövünk, szétrágunk mindent, összepiszkítjuk a lakást, még a szőrünk is hullik és igazán babusgatni sem lehet minket. Aki szívtelenül kitesz minket az utcára és sorsunkra hagy, az bűncselekményt követ el és 2004 óta két évig terjed? szabadságvesztéssel büntethető.

Ehelyett menjetek el április 7-én, szombaton a Noé Állatotthonba, ahol egész nap simogathatjátok a nyuszikat, és jelképesen örökbe is fogadhattok egyet. Így megkíméltek minket a szenvedéstől, magatokat a kisállattartás gondjaitól, a csemetéitek pedig a nyúlbabusgatás mellett megtanulják tőletek a felelősségteljes gondolkodást.
Oszd meg másokkal is!
Mustra