Hétvégi programok: Nyuszibuli és vonatmánia

A húsvét előtti utolsó hétvégére a Szülők Háza egész napos húsvéti készülődését és egy kreatív nap programjait ajánljuk a gyermekes családoknak. Előbbit a kisebbeknek, utóbbit nagyobb gyerekeknek is javasoljuk.


Március 31. szombat: Egész napos húsvéti családi program a Szülők Házában. A programok: tojásfestés és kézműves foglalkozás, beszélgetés a szociológussal a Pesach szokásokról, véleménycsere a pszichológussal a feltámadásról, Varázserdő interaktív drámajáték klasszikus zenével, meseolvasás egy ismert anyukával, a nap végén pedig Nyuszibuli, amelyre be lehet öltözni nyúlnak.

A beöltözött családok ajándékot kapnak. A húsvéti rendezvény alatt lesz még tojáskeresés, nyuszieledel (répa, saláta, káposzta), amely egész nap fogyasztható, délután pedig arcfestés, kreatív sarok és plüssnyuszi-kiállítás várja a családokat.
Belépőjegyek:
Gyerek: 1500 Ft, kísérő: 500 Ft, Családi jegy: 3000 Ft/család

Április 1. A hetedik születésnapját ünneplő Vasúttörténeti Park megnyitja kapuit. Ebből az alkalomból érdekes programokat és szórakozási lehetőségeket kínálnak: Parknyitó ünnepség, modell-, játék-, hobbi kiállítás és vásár, amelyen bemutatják a játék- és alkotókedvet kielégítő termékeket, eszközöket, technikákat. A rendezvény célja a látogatók számára bemutatni a három, egymáshoz közel álló terület újdonságait. A kiállítók bemutatókat, oktatóprogramokat is szerveznek, amelynek segítségével az érdeklődők a gyakorlatban is ki tudják próbálni a technikákat, az eszközöket és azok használatait.

Ugyanitt három XIX. századi vasúti szerelvény szabadtéri kiállításával szemléltetik a kor vasúti közlekedését: egy fapados, egy személy- és egy gyorsvonat képviseli a vasút hőskorának emlékeit, amelyeken korhű ruhás idegenvezetők fogadják a vendégeket. Egyedülálló alkalom lesz a 269-es pályaszámú tehervonati gőzmozdony vezetése, amely a nosztalgia flotta legöregebb vontató járműve 1870-ből.
Belépőjegyek:
Gyerek: 0-4 éves korig ingyenes, 4-18 éves korig 300 Ft, Felnőtt: 950 Ft, Családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek) 1900 Ft.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek