SLK lett egy román kislány keresztneve

Egy Mercedes-modell után SLK névre keresztelte újszülött lányát egy luxusautó-mániákus férfi Romániában. "Ha fiam született volna, BMW-nek hívnák, mivel ez vagány és gyors kocsi" - magyarázta Caldarar úr az anyakönyvvezetői hivatalban.


 Ica Mladin jegyző igencsak elcsodálkozott az apa névválasztásán, és megpróbálta  lebeszélni arról, hogy SLK Caldarar legyen leánya, ám a férfi hajthatatlan volt. "Az SLK az egyik leghíresebb Mercedes, drága és gyönyörű" - vázolta az apa az autó és leánya hasonlóságait az Ananova hírportál szerint. Hogy az anyának mi a véleménye, nem tudni.

Míg Romániában olyan nevet ad a szülő gyerekének, amilyet akar, Magyarországon csak a Magyar Tudományos Akadémia által összeállított utónévjegyzékben szereplő neveket lehet anyakönyvezni. Az ebben nem szereplő, különleges nevekhez az MTA Nyelvtudományi Intézetének szakvéleményét kell kérni. Tavaly többek között a Zólyom és Perla nevek anyakönyvezését javasolták, a Tenerifét azonban elvetették.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.