Babamegőrzővel csábít a gyöngyösi főiskola

Mivel 2007-től a kismamák számára is fizetőssé vált a felsőoktatási képzés, félő, hogy a népszerű esti és levelező oktatásra jelentkezők száma jelentősen csökken. Az intézmények saját hatáskörben igyekeznek a kismamák esélyein javítani. A Szegedi Tudományegyetem a tandíjból 30 százalék kedvezményt ír jóvá, a gyöngyösi főiskola ingyen nyelvi kurzust vagy tankönyvcsomagot és baba-mama szolgáltatást nyújt az anyukáknak.


Idén minden kismama 8 többletpontot kap a felsőoktatási felvételi eljárás során, amely javíthatja az esélyüket. Az anyagi feltételek javításán az intézmények különböző kedvezményekkel próbálnak segíteni.A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara árkedvezménnyel csábítja a kismamákat, valamennyi képzési formában és tagozaton 30 százalék kedvezményt ír jóvá számukra.

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskolára elsőként jelentkezők – köztük a kismamák is - nyelvi kurzust vagy könyv- és tankönyvcsomagot kapnak ingyenesen. Egy főiskola év elvégzéséhez szükséges tankönyvcsomag ára elérheti az ötvenezer forintot is.

Az intézmény ingyenes baba-mama szolgáltatásokkal is csalogatja a kismamákat: játszószoba, szoptató-pelenkázó szoba, és gondozott park áll rendelkezésükre. A vizsgák, képzések idején felügyelettel egybekötött programokat szerveznek a gyerekeknek.

Pécsett, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Képzési Karon a kismama-szolgáltatásokat helyezik előtérbe, mert itt kiemelkedően magas a levelező hallgatók és azon belül a kismamák aránya.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.