Nagy Papahatározó

Mindig csak az anyukákról beszélünk, pedig életünk egy (kis) részét a Férfival éljük meg. Először is, felcsinált minket, talán el is vett, eltart, és reggel meg este még találkozunk is vele egy órácskát. Megérdemli, hogy egy poszt erejéig megemlékezzünk róla. Tehát most megpróbáljuk összeszedni, milyenek is ők.


A Hippi

Örök gyerek, sokan nem is értik, hogy vállalhat gyereket. Mégis meglepően jól megy neki ez a papa-téma. Talán természetéből fakadóan megvan benne az a lazaság, ami másoknál csak a második-harmadik gyereknél jön el. Tipikus otthonszülők, az ő gyereke kap legelőször kolbászt, már félévesen kiviszik a Szigetre, és sosincs náluk rend. De nagyon boldogok.

A Férfi

Az igazi pasi. Vadászik, míg asszonya gyereket nevel. Örül, hogy család lettek, imádja a gyereket. Amíg az jókedvű. De jöjjön bármilyen icipici hiszti, már nyújtja is át a babát anyunak: csinálj már vele valamit! Nem kel fel éjjel, nem pelenkáz, az apás szülést se neki találták ki. Ennek ellenére igen határozott elveket vall: ha nem hisz a homeopátiában, a gyerek nem kap homeobogyókat a fogfájásra. Ha hideg vízben szeret fürdeni, a gyerek se pancsikál harminchét fokosban. Sokat dolgozik, sokat megy el este, de mégis szeretjük, mert sokat keres és mert ellenállhatatlan. Végül is aki ilyen férfit választott, annak ez jön be és kész.

A Náci

A legrosszabb fajta. Mindenről megvan a véleménye, de nem csinál semmit, csak dirigál. Még sose tette tisztába a gyereket, de ő szabja meg, milyen pelenkát és milyen krémet használjanak. Nem kel fel éjjel, de szigorúan tiltja a „sírnihagyást”. Tipikus bio, bár nem főz, nem segít a bevásárlásban, és a dobozos bébiételt sem engedi be a lakásba. Ez az az apuka, aki később meg fogja követelni, hogy fia fehér és színes zoknijai külön fiókban legyenek.

A Transzszexuális

Ő valójában anyuka, csak pénisszel. Száz százalékig részt vesz mindenben. Már a terhesség alatt is tájékozottabb, mint a nő, ne tudd meg, milyen tud lenni, ha asszonya megkíván egy falat kecskesajtot! Tökéletesen ringat, altat, pelenkáz, mindenféle szakirodalom a kisujjában van. Soha nem megy sörözni a barátaival (talán nincsenek is barátai), meg hogy is menne, hiszen az éjszakai műszak az övé. Valósággal szerelmes a gyerekeibe, meg persze a feleségébe is. Első látásra tökéletes családnak tűnnének, ha nem lenne, hát, mondjuk ki, nyomi. Különleges ismertetőjele: aktív fórumozó felesége kedvenc kismamás oldalain.

A Vasárnapi

Bár még van, olyan, mintha nem is lenne. Szinte soha nincs otthon, a családi élet ismeretlen számára, azért akart gyereket, hogy valaki továbbvigye a vezetéknevét. Szerencsére ilyen apukákat csak a tévében láttam, úghogy nem sokat tudok róluk írni. Olyanok, mint Jockey Ewing és a kis Johnny. Apropó, tudja valaki, hogy mi lett a kis Johnnyval?

Minden Nő Álma

Persze minden nő azt hiszi, hogy az ő férje ilyen, de ez nem igaz. A valódi Minden Nő Álma egyszerűen tökéletes. Már kibulizta magát a húszas éveiben, megérett az apaságra, ezért ő vetette fel a csajának, hogy legyen gyerekük Apás szülés, persze. Segít otthon, de csak a kellő mértékben, mert hát mégiscsak férfi. Déltől négyig dolgozik, mégis rengeteg pénzt hoz haza. Sok év után is szerelmes feleségébe, és odafigyel, hogy az ne őrüljön meg otthon. Mókás családi programokkal, külföldi kiruccanásokkal dobja fel a házaséletet, persze imádott gyerekeiket is viszik.
Oszd meg másokkal is!
Mustra