Január végéig gyűjtik az aláírást a meddőség ellen küzdők

Több ezren írták alá 2006. november eleje óta a Támogatást születendő gyermekeinkért! LOMBIKBABA Közhasznú Alapítvány nyílt levelét. Az alapítvány munkatársai úgy gondolják, hogy amennyiben az aláírások száma elérné vagy meghaladná a tízezret (amelyhez már nem sok hiányzik), a döntéshozók komolyabban kezelnék a meddőséggel küzdőket.


Ahogy korábban megírtuk, a szervezet célkitűzései között szerepel, hogy a jelenlegi öt támogatott meddőségi beavatkozást ne csökkentsék kettőre, hiszen sok olyan pár van, akiknek csak az ötödik (vagy többedik) kezelés után sikerül szülővé válniuk.

2007. január 16-tól a beavatkozásokhoz szükséges hormonkészítmény ára a másfélszeresére nőtt. A többletköltségek a lombik programban részt vevő párokat terhelik. A támogatott beavatkozások számának csökkentésével ellehetetlenítik a meddőséggel küzdőket és luxussá teszik a lombik programot.

Az aláírásokat január végéig gyűjtik, ezt követően a kormánynak szeretnék eljuttatni a petíciót az aláírásokkal együtt.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.