Bezárják a Schöpf-Mérei Kórházat?

Molnár Lajos egészségügyi miniszter javaslata szerint három másik kórház mellett megszűnnének az aktív ágyak a budapesti Schöpf-Mérei Kórházban is. A fejlődési rendellenességek genetikai vizsgálatával is foglalkozó intézményben bíznak abban, hogy az indítványban szereplő aktív ágyak megszüntetésének terve nem jelenti a kórház bezárását.


Dr. Szolnoki Andrea a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottságának elnöke és dr. Havas Szófia egészségügyi tanácsnok mindent megtesz annak érdekében, hogy a fővárosi tulajdonú Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ Kht megmaradhasson, írja az Index.

Ez a kórház a koraszülött ellátásban is kiemelkedő szerepet játszik. A több mint 10 éve működő Babamentő program keretében 1500 újszülött életét mentették meg. A Regionális Egészségügyi Tanács elnöksége nagy többséggel szavazott a kórház aktív ágyainak részleges megtartása mellett.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.