Születési rendellenesség miatt perel egy házaspár

Harmincmillió forint nem vagyoni kártérítést, költségeik megtérítését és havi 60 ezer forint életjáradékot követel egy mezőkovácsházi házaspár az orosházi kórháztól, írja a Népszabadság Online. Az ok: 2005. januárjában kislányuk csonka végtagokkal jött világra, és csak a szüléskor derült ki, hogy jobb alkarja és több ujja hiányzik, lábai deformálódtak.


A házaspár jogi képviselője szerint a kórház hibázott, mert a nőgyógyász nem vette észre az ultrahangon a fejlődési rendellenességet. A szülőknek tavaly szeptemberben közel 9 millió forint nem vagyoni kártérítést ítéltek meg, az életjáradékot a bíróság elutasította.

A kórház jogi képviselője szerint a kétdimenziós ultrahangkészülék nem adhat teljes bizonyosságot a magzat egészségéről. Az ügyvéd a kereset elutasítását kérte arra hivatkozva, hogy az anya csak terhessége 19-20. hetében jelent meg a kórházban, így ő is hibás abban, hogy elmaradtak olyan vizsgálatok, amelyekkel felismerhetők lettek volna a fejlődési rendellenességek.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.