Őssejtekért ölnek csecsemőket Ukrajnában?

Egészséges újszülötteket is megölhettek Ukrajnában, hogy őssejteket nyerhessenek ki belőlük, írja az Index a BBC nyomán. Feltételezések szerint az őssejteket nemzetközi őssejtpiacokon értékesítették.


A BBC riporterei olyan nőkkel találkoztak, akik azt mondták, hogy a harkivi (Harkov) szülészeti klinika dolgozói elvették tőlük egészséges csecsemőiket. 2003-ban az ukrán hatóságok engedélyezték, hogy a klinikához tartozó temetőből magzatokat és csecsemőket exhumáljanak és vizsgáljanak meg.

A boncolásról videofelvétel készült, amelyen feldarabolt, megcsonkított holttestek láthatók. Egy brit törvényszéki kórboncnok szerint a testek feldarabolása nem bevett boncolási gyakorlat, ez arra enged következtetni, hogy a csecsemők és magzatok holttesteiből őssejteket nyertek ki. Az nem derült ki, hogy a babák élve vagy halva születtek.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.