Ezerrel kevesebb baba születhet

Az Egészségügyi Minisztérium csökkentené az államilag finanszírozott lombikbébi-beavatkozások számát, ezért felülvizsgálja a társadalombiztosítás által támogatott kezelések indokoltságát. - írja az InfoRádió. Kaáli professzor szerint egy százalékkal kevesebb gyermek fog születni, ha felére csökkentik a támogatást.


Az egészségügyi tárca azzal indokolta a felülvizsgálatot, hogy a nyugat-európai országokban csak két kezelést fizet a társadalombiztosítás, hazánkban pedig jelenleg ötöt finanszíroz.

A professzor úgy gondolja, hogy sokkal költséghatékonyabb módja a gyermekszám-emelkedés ösztönzésének a lombikbébi-kezelések finanszírozása, mint például a gyes, a gyed, a családi kedvezmények és egyéb más módszerek, annak ellenére, hogy egy lombikbébi sem olcsó: több mint 1 millió forintjába kerül az államnak.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.