Rendeljünk cumisüveget!

Az otthon üldögélő kismamák anyagi lehetőségeit számos vállalat próbálja kiaknázni, köztük az internetes babaáruházak. A Poronty egyszerű vásárlóként tesztelte a hazai netes boltokat, elsőként a Bababirodalmat és a Bababörzét. Költséghatékonysági okokból mindenütt a legolcsóbb cumisüveget rendeltük meg, és vártunk, mi történik.


Bababirodalom – idegesítő reklámok

Az oldal megnyitásának pillanatában az arcunkba vágódott egy pop-up ablak. Azonnal bezártuk az oda nem illő autóhirdetést, de erre további villódzó reklámok tűntek fel. Mivel receptversenyen nem akarunk indulni és bankot sem tervezünk váltani, ezekkel sem foglalkoztunk.

Az áruházban több mint ezer árucikk közül választhatunk, a vasalható gyöngytől kezdve a fogkeféken át a fürdőnadrágig szinte minden megtalálható, amire egy babának szüksége van, és persze az is, amire nincs.

Kíváncsiak voltunk, milyen ajándékozási ötletekkel szolgál az oldal. A legolcsóbb javaslat egy 2440 forintos éjszakai lámpa, de ha pénztárcánk engedi, rendelhetünk kerti játékot is 54900 forintért.

Az egyik legérdekesebb árucikk a pelenkamegsemmisítő. Hiába kattintottunk a termékre, annyi információt olvashattunk csak, hogy kényelmes használatú és esztétikus megjelenésű a portéka, de hogy pontosan mit jelent a megsemmisítés, arra nem jöttünk rá.
Nézze meg képeinket!

A kereső funkció nem éppen tökéletes: a cumi szót beírva 1077 cikk, azaz a teljes kínálat a szemünk elé került. Próbálkoztunk a cumisüveg szóval, ebből 79 darabot talált, de innentől kezdve bármit is pötyögtünk be, a cumisüvegeket listázta ki. Fontos lenne, hogy rendesen működjön a kereső, ha már ennyire sok csoportra bontották a termékeket.

Rövid keresgélés után megtaláltuk a legolcsóbb cumisüveget. A Kosár gombra kattintva az 1000 forintos szállítási költség is megjelent. A vásárlási feltételek, melyek innen is elérhetők, jelzik, hogy a szállítási határidő 7-10 nap és az árut személyesen is átvehetjük a XI. kerületben.

A vásárlás regisztrációhoz kötött. A regisztrációs lapon kicsit meglepődtünk a család jövedelmét, szülők végzettségét, háztartás felszereltségét firtató kérdéseken.

A megrendelés elküldése után 2 percen belül megérkezett a visszaigazoló email. Hamarosan még egy levelet kaptunk, hogy fogadták a rendelést és majd értesítenek a várható szállítási időpontról. Nem sokkal később újabbat, melyben tájékoztattak, hogy átadták a cuccot a futárszolgálatnak. Ők pedig másnap kiszállították az árut. A számlán a fizetési módnál készpénz helyett átutalás szerepelt, a cumisüveg sértetlenül érkezett meg.

Bababirodalom.hu
Szállítási határidő: 7-10 nap
Szállítási költség: 1000 forint
Cím: 1115 Budapest, XI. kerület Ecsed u. 18.
Mail: info@bababirodalom.hu
Telefon: +36 20 986 5594

Bababörze

Ebben a netes bababoltban már rutinosan kezdtük a vásárlást, első dolgunk volt megnézni a szállítási költséget (1190 forint) és a szállítási határidőt, mely ígéretek szerint 2-5 nap, azaz az eddigi legrövidebb. Idegesítő flash-hirdetéssel itt is találkoztunk, de ez legalább babás terméket reklámozott.

A kereső pillanatok alatt kilistázott 68 darab cumisüveget. Megkerestük a legolcsóbbat. Gyors regisztráció után kiválaszthattuk a szállítási módot: a postai utánvét ára 100 forinttal drágább, így maradtunk a futáros megoldásnál. Néhány percen belül email érkezett a megrendelésről.

A kategóriák nagy része tovább bontott, szerkezetileg áttekinthető, sőt, márkák szerint is tudunk szelektálni egy-egy termékcsoportban. A bababirodalomban megrendelt orvosság-adagoló cumisüveg itt 50 forinttal olcsóbb.

Megtaláltuk a pelenka-megsemmisítőt is, és végre megvilágosodtunk! A szerkezet nevével ellentétben nem semmisíti meg a pelusokat, hanem pici zacskókba csomagolja, meggátolva a babakaki-szag terjengését a lakásban. Mellesleg 2000 forinttal kerül kevesebbe, mint a másik boltban.

A rendelés másnapján mailt kaptunk a cégtől, amiben közölték, hogy a megrendelt cumisüveg csak 250 ml-esben van raktáron (ami persze kétszer annyiba kerül), de választhatunk másik terméket is.

Hat nap múlva egy igen jóképű futárfiú csengetett az áruval. A csomagban zabpehely-termékmintát és prospektusokat is találtunk, a 699 forintért megrendelt cumisüvegért 700 forintot számláztak ki.

Az áruház információi szerint hamarosan bemutatótermük nyílik Gazdagréten, ahol a későbbiekben a megrendelő személyesen is átveheti az árut.

Bababorze.hu
Szállítási határidő: 2-5 nap
Szállítási költség: 1190 forint
Telefon: Nyikos Fruzsina 20/9-22-87-67
Oszd meg másokkal is!
Mustra