Őszi divat gömbformájúaknak

Nyáron még csak-csak elvan az ember a néhány számmal nagyobb, normális emberekre tervezett ruhákban, az idő hidegre fordulásával azonban muszáj nadrágot és pulóvert húzni. Néhány szubjektívan kiválasztott boltban igyekeztünk az őszi-téli terhesdivatot feltérképezni.


Én nagyjából félidőig tudtam a régi pulcsijaimat hordani, aztán egy számmal nagyobbat, a hetedik hónap környékén azonban már érdemes egy-két olyan darabot beszerezni, amit a gömbközpontú anatómiára szabtak, ha nem akarunk lelencnek kinézni. A nadrágokkal még inkább ez a helyzet, a hagyományos nadrágok ugyanis vagy szorítanak, vagy lecsúsznak, szóval télire mindenképpen muszáj terhesnadrágot vásárolni.

Mostanában a legtöbb kismama farmert választ, bár a zsebes és a mintás szövetfazonok is népszerűek. A bölcsészlányokra szakosodott ManuArt a kényelmes, rugalmas pamutbetéttel felszerelt mikrokord nadrágokat hétezerért, a kissé ódivatú, ám jó meleg düftinszoknyákat hatezerért kínálja.

Farmernadrágból többfélét is találunk: van pocak alatt és pocak felett gombolós, valamint pamutbetétes. A legkényelmesebbnek a Formes félmagas pamutbetéttel ellátott farmerjét találtuk, persze ez volt a legdrágább is: 29 ezer forint. Majdnem ilyen kényelmes, viszont fele ilyen olcsó a 2in1-féle, szintén pamutbetétes farmer, mely nem reprezentatív felmérésünk szerint igen népszerű a budai kismamák körében. Létezik háromnegyedes hosszban és szoknyaként is, utóbbi tizenegyezer forintba kerül. Árban a kettő közé lőhető be a Brendonban árult holland Noppies pocakra simuló farmerje 22 990-ért.

A gördeszkás vagy rapmetálos múlttal rendelkező kismamák bizonyára boldogan csapnak le a Mammolában árult katonai stílusú, kék, khaki vagy fekete oldalzsebes nadrágokra, de találunk itt gombolós farmert is. A kizárólag angol, Jojo Maman Bébé márkájú cuccokat forgalmazó boltban 13 ezerbe kerülnek a nadrágok.


Az első néhány hónapban persze a régi holmik is ránk jönnek, esetleg egy számmal nagyobb méretben, de az utolsó három hónapra már bizonyosan felcsúszik minden nem-terhespóló, szabadon hagyva a hasunk helyén viselt hőlégballont. Felsőket igen tág árfekvésben találunk, a ManuArt két-háromezer forintos, egyszerű pamutpólóitól a 2in1 nyolc-tízezer forintos felsőin át a Formes tizenhétezer forintos, elegáns irodai ingjéig terjed a választék.

Juppikismamák esetében fontos, hogy nagy pocakkal is tudjanak az irodai dresszkód szerint öltözködni, illetve estélyeken reprezentálni: utóbbi problémára nyújt megoldást a bálnákra tervezett alkalmi ruha. Ez ezüstszínű szálakkal kevert fekete viszkóz-elasztán anyagból készült, és elég merészen kivágott: terhesen persze elég komoly dekoltázst is lehet villantani, erre pedig tökéletes. Hasonlóan elegáns a Mammolában kapható Jojo Maman Bébé márkájú, fekete alkalmi ruha, amelyben rejtett minimál-melltartó is található, így külön melltartó nélkül hordhatjuk a nyakba akasztós ruhát. A Formes kreációja 32 ezer forint, a Jojóból ennyiért kettőt is adnak.

A legtöbb terhes nő nem engedheti meg magának azt a fényűzést, hogy arra a néhány hónapra külön kabátot vásároljon, sokan pedig vannak olyan szerencsések, hogy nem télre-kora tavaszra várják a gyereket. Annak, aki nem hajlandó formátlan, több számmal nagyobb kölcsönkabátban, pokrócban, poncsóban, esetleg férje télikabátjában lenyomni a hideg hónapokat, több választási lehetősége is akad.

A Mammolában testhez simuló, poláranyagból készült, térdig cipzáros kabátot találtunk tizenegyezerért, a 2in1 pedig barnában és vajszínűben árulja az olasz turisták által favorizált botgombos, cipzáros, kapucnis szövetkabátot 17 500 forintért. Ne feledjük azonban, hogy őszre vagy késő tavaszra felesleges kabátot venni: a terhesség által megnövelt vérkeringés olyan hatékony, hogy inkább izzadni fogunk, mint fázni, még akkor is, amikor mások már vacognak. Ezt szem előtt tartva dönthetünk a Brendon piros polárbelsőjű mellénye vagy a narancsszínű Noppies kardigán mellett, melyet a terhesség után is hordhatunk.

Címek:
Brendon: 1138. Budapest, Váci út 168. tel: 06-70-339-7000
2in1: 1024. Budapest, Lövőház utca 27/a., tel: 212-4747
Formes: Mammut 1. 1. emelet, 1024. Budapest, Lövőház út 1-3., tel: 345 8192
Mammola: Krisztina Pláza, 1013. Budapest, Krisztina körút 39., tel: 0620-448-4304
ManuArt: Mammut 1. földszint, 1024. Budapest, Lövőház út 1-3., tel: 345-8163

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek