Mintha ezer éve ismernélek! – A karmikus kapcsolatok

Gyakran elgondolkozunk azon, mennyi hasonlóság, ismétlődő párhuzam van múltbeli és jelenbeli kapcsolatainkban. Hajlamosak vagyunk ugyanazokat a leckéket ismételni, sok életen át, ugyanazokkal az emberekkel. De hogyan jönnek létre ezek a találkozások, és kik írják ezeket a forgatókönyveket? A bolygók szerepe a tartós emberi kapcsolatokban, 2. rész

1. rész - Megtudhatod, kivel leszel boldog!

Párkapcsolati problémáink, vágyaink és konfliktusaink kiolvashatók születési horoszkópunkból, tartós emberi kapcsolataink pedig mindig valamilyen megoldandó feladattal állítanak szembe minket. Legyen az férfi-nő kapcsolat, barátság, szülő-gyerek kapcsolat, vagy akár főnök-beosztott viszony, a legtöbben újra és újra eljátsszuk ugyanazokat a történeteket. Ha állandóan ugyanabban a szerepben ragadunk, érdemes észrevenni bizonyos párhuzamokat, amelyekből tanulnunk kell. Hiszen nem az számít, hogy milyen sorsot kaptunk, hanem, hogy mit tudunk belőle kihozni.

Megmagyarázhatatlan, de létezik

Bizonyára mindenkivel megesett, hogy egy találkozáskor azt érezte, mintha már ezer éve ismerné a másikat, vagy egyszerűen csak a „nem tudom hova tenni” érzése kerítette hatalmába. Ezt a deja vu jellegű tapasztalást rengeteg pszichológus próbálja megfejteni, és számos magyarázat is született rá, ám egyelőre ezek csak elméletek maradtak, kísérletileg ugyanis nagyon nehéz ezt az érzetet előállítani. Az asztrológiában két ember horoszkópjának vizsgálatakor (szinasztria) ezek a rejtélyes véletlenek a bolygók és energiamezőjük kölcsönhatásának megismerésével életre kelnek, és feltárhatók.

Vonzás és taszítás

Karmikus kapcsolatainkat (férfi-nő) viszonylag egyszerűen felismerhetjük, mindegyikre jellemző megmagyarázhatatlan vonzódás és feszültség. Amikor az egymáshoz karmikusan kötődő emberek először találkoznak ebben az életben, tudat alatt nagyon félnek, a kölcsönös vonzódás ellenére is. Ugyanis tudják, hogy mindkettőjük életében borzalmas változást okozhatnak. Az egyik fél aggódik, hogy elveszíti mindazt, ami a valóságot jelentette számára: a Szaturnusz a külvilágból jövő elismertséget, az Uránusz a függetlenséget, a Neptunusz az ideáljait és a Plútó a biztonságát. Retteg az ezzel együtt járó lelki traumától, mégis, rendszerint kifejezetten nehéznek találja az elmenekülést. A másik fél ezt erős és ellenállhatatlan vonzalomnak érzékeli, csillapíthatatlan érzelmi éhséggel együtt (amit félelem vagy ellenszenv is kísérhet). Szorongásuk jellege annak a bolygónak a jelképiségétől függ, amelyik kiemelkedő szerepet játszik a két születési horoszkóp összevetésénél.

Menekülési kényszer

Ha a múltban boldog volt két ember kapcsolata, akkor harmóniát és a könnyedséget érzünk. Ám ha problematikus volt a viszony, akkor a feszültség és bizalmatlanság érzete dominál. Érdekes, hogy a kölcsönös vonzódás jóval erősebb, amikor nehéz volt a kapcsolat az előző életekben: a félelem és gyűlölet ugyanis hatalmas összekötő energia. A megmagyarázhatatlan rossz érzés oka összefügghet a hatalom, a felelősség, a felvállalás vagy a becsületesség kérdésével. A kölcsönös védekezés is jellemző sajátossága minden olyan karmikus kapcsolatnak, amelynek nehéz háttere van. Normális emberi reakció ez a félelemre és a bizonytalanságra. Ha a társkapcsolat arra hivatott, hogy jelentős legyen, előbb vagy utóbb le kell omlasztani a védelmi korlátokat.

A másik egy tükör, nézz bele!

Csak akkor kerülünk szembe valakivel és csak akkor érezzük negatív tulajdonságait támadónak, ha ezek a jellemvonások bennünk is rendkívül erősek, de nem ismerjük fel. Ha észre tudjuk venni önmagunkban ugyanazt a magatartásmintát, amelyet elítélünk másban, elkezdjük feloldani nehéz karmánkat.

Szerelmi adok-kapok

Két személy horoszkópjának összevetésekor láthatjuk, ki milyen szerepet kapott: ha a mi külső bolygóink (Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó) kapcsolódnak a másik személyes bolygóihoz (Nap, Hold, Mars, Merkúr, Vénusz) és aszcendenséhez, akkor mi vagyunk a tanító, a másik személy a tanítvány, mi feladatunk az adás, a másik feladata az elfogadás, és természetesen ez fordítva is igaz. Ha sok bolygókapcsolódás található két horoszkóp összevetésekor, az érintettek hosszú karmikus történetre tekinthetnek vissza, számos életet élhettek már le szoros kapcsolatban egymással, néha szexuális, néha szülő-gyerek, testvéri vagy éppen férj-feleség viszonyban.

Problémás szülők, problémás kapcsolatok

Amíg nem oldódnak meg konfliktusaink szüleinkkel, olyan férfiakhoz vagy nőkhöz vonzódunk, akik ugyanazokat a tulajdonságokat hordozzák magukban, mint annak idején anyáink vagy apáink. Az ellenkezője is előfordulhat, amikor mi vetítjük partnerünkre, gyerekünkre ezeket a tulajdonságokat. Bizonyos, hogy jelen életünkben visszatükröződnek szüleinkkel kapcsolatos viszonyaink, és később az életben is olyan személyekkel találkozunk, akikkel szintén van karmikus elintézni valónk. Ezért nagyon értékes, ha összevetjük szüleink horoszkópját a sajátunkkal, hogy meghatározhassuk a kihívást, amelyet életünk minden nagyobb emberi kapcsolatában meg kell oldanunk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek