Miért van ennyi ideges, bunkó ember az utakon?

Van, aki őrült módon közlekedik, van, aki agresszív, van, aki tötymörög... De vajon miért? És mi játszódik le az agyunkban akkor, amikor vezetés közben másokról ítélkezünk? A Szeret, nem szeret mai adásában a vezetés közben zajló lelki folyamatokról beszélgetünk.

A koronavírus-járvány idején a budapesti forgalom jelentősen lecsökkent, de a feszült, ideges, agresszív vezetők száma nem lett kevesebb. Állítólag. De vajon ez tényleg így van? És mi határozza meg azt, hogy valaki bunkón vezet-e, vagy sem? És miért kezd el valaki valószínűbben anyázni a volán mögül, mint akkor, ha személyesen kell rendeznie a konfliktusait? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélget a Szeret, nem szeret (hagyományosan párkapcsolati, de mostanság nem) pszichopodcast legújabb adásában Péter Anna és Sákovics Diana, a Selfguide pszichológusa.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Az előző adásokhoz hasonlóan ezt a témát is a járványhelyzet ihlette, így a korábbi párkapcsolati témáktól néha távolabb evezve az elmúlt hetekben beszélgettünk arról, mit tesz a bezártság a kreativitásunkkal, hogyan hat az összezártság a kapcsolatainkra és az általános hangulatunkra. Friss adásunkkal ezt a sort folytatjuk, és arra igyekszünk választ kapni, hogy összefügg-e, és ha igen, hogyan, a közlekedési agresszió és a jelenleg kialakult járványhelyzet. Az adásban szó lesz többek között a road rage jelenségéről, arról, hogy a kognitív torzítások hogyan befolyásolnak minket vezetés közben, és miért viselkedünk máshogy valakivel attól, hogy éppen milyen autót vezet. 

Ha most nem fér bele az idődbe ez a podcast, de azért érdekel, később is meghallgathatod a korábbi adásainkkal együtt a Szeret, nem szeret oldalon. Keddenként új részekkel is jelentkezünk, addig is, ha kérdésed, véleményed vagy éppen témajavaslatod van, írj nekünk bátran a szeretnemszeret@divany.hu e-mail-címre. Ha pedig csak olvasnál a témában, akkor kattints inkább ide: 

Oszd meg másokkal is!
Mustra