A Jóbarátok beledobálós desszertje: a trifle látványos és könnyű

Ez volt az a fogás, amit a Jóbarátokban Rachel véletlenül egy kevés marhahússal bolondított meg, amikor a szakácskönyv lapjai összeragadtak. Valójában egy remek és nagyon jól variálható desszert. Általában inkább édes hozzávalók kerülnek bele, azokkal az íze kevésbé izgalmas, de legalább biztosra mész vele.

Ha karácsonyi hangulatban készítenéd, egy kis gyömbért, fahéjat és szerecsendiót is adj hozzá.
Ha karácsonyi hangulatban készítenéd, egy kis gyömbért, fahéjat és szerecsendiót is adj hozzá.bloodstone

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 hagyományos csomag babapiskóta
  • 50 deka friss eper felkockázva
  • 5 ek. eperlekvár
  • 2 nagy ek. vaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 0.3 dl amaretto
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 6 ek. cukor
  • 1 tk.
  • 0.5 liter tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 nagy ek. mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

A vaj felét az eperrel és lekvárral melegítsd össze, a tejszínt verd fel. Ha karácsonyi hangulatban készítenéd, egy kis gyömbért, fahéjat és szerecsendiót is adj hozzá. 

A pudingport a tejjel keverd el, majd add hozzá a cukrot, vaníliát és a sót, majd kis lángon keverd besűrűsödésig. Ha levetted a tűzről, kicsit hagyd hűlni, majd add hozzá a maradék vajat és a mascarponét is. 

A főzőtejszínbe mártogasd a piskótát, majd kezdd el rétegezni egy nagy tálban. Erre mehet a krém, majd az eper, és utána újabb réteg következzen. 

Az amarettóval elkevert tejszínnel a tetején tálald, és ha szeretnéd megbolondítani egy kicsit, rumos meggyet is kanalazz rá. 

kapcsolódó Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban
Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban

Van olyan karácsonyi recept, amit idén ismertünk meg, és nem félünk továbbadni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

2020. november26., 06:16

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mustra