Kiderült, milyen titokzatos állat tartja lázban napok óta az egész országot

GettyImages-509109261

A britek napok óta értetlenül emlegetnek egy titokzatos állatot, amelyet több helyen is láttak felbukkanni. Az állattanból nem túl profi városiak nagymacskáktól tartottak, most egy állatszakértő talált megoldást a rejtélyre.

Hayley de Ronde állatszakértő azt állítja, hogy a Nagy-Britannia lápjain kószáló, fekete nagymacskáknak tűnő lények valójában fekete rókák. Akár 400 főből álló populációról is szó lehet, de emberre nem veszélyesek.

A ritka fekete rókák száma egyre nő az Egyesült Királyságban, mivel képesek szaporodni a közönséges vörös rókákkal. A szakértő szerint ezek az állatok felelősek azért, hogy egyre több fekete „labrador méretű vadmacskáról” érkezik jelentés. S hogy miért néztek egy rókát macskának? Mert a rókák – akikből létezik fehér, homokszínű, vörös, szürke és ezüstszínű is –, bár közelebb állnak a kutyákhoz, inkább macskaszerűen viselkednek, testbeszédük is hasonlít.

A titokzatos állat nem szökött nagymacska, hanem fekete róka
A titokzatos állat nem szökött nagymacska, hanem fekete rókaMike R Turner / Getty Images Hungary

A titokzatos állatot nem ajánlott megsimogatni

Persze ettől még nem kéne megsimogatni őket: alapvető szabály, hogy ha vadon kószáló állatot látunk, ne közeledjünk hozzá, ő is azon igyekszik, hogy elkerüljön minket. Ha mégis közeledik, és szokatlanul szelíd, akkor vagy nagyon éhes, vagy veszett, azaz még több okot ad rá, hogy kerüljük vele a kontaktust. Fekete színű róka egyébként hazánkban is járt már többször is, így ha egy túlméretezett macskára gyanakszunk, lehet, hogy a briteket lázban tartó állathoz volt szerencsénk.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra