Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre rizottórizs
- 2.5 bögre alaplé
- 15 deka reszelt füstölt sajt
- 2 ek. vaj
- 1 deci fehérbor
- 15 deka friss vagy fagyasztott spenót
- egy kevés biocitrom héja a tetejére
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Pirítsd meg a vaj felében a rizst, majd add hozzá a fehérbort. Ha a rizs magába szívta, lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett add hozzá az alaplevet, amíg el nem készül. Ezek után egyszerűen keverd hozzá a többi alapanyagot, a vaj másik felét, takard le 5 percre, és már tálalhatod is.
Egy jó szelet kovásszal készült kenyér a legfinomabb mellette. Ezt a változatot egy kevés liszt és víz elkeverése után te is könnyen összedobhatod, csak ki kell várnod azt a 6-8 napot, amíg a kovászod kenyérillatú és buborékos lesz.
Tovább olvasom