![Friss és fagyasztott spenóttal is finom lesz.](https://kep.index.hu/1/0/3819/38196/381967/38196767_2914427_22f175b23f1b60a324741766d9560023_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre rizottórizs
- 2.5 bögre alaplé
- 15 deka reszelt füstölt sajt
- 2 ek. vaj
- 1 deci fehérbor
- 15 deka friss vagy fagyasztott spenót
- egy kevés biocitrom héja a tetejére
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Pirítsd meg a vaj felében a rizst, majd add hozzá a fehérbort. Ha a rizs magába szívta, lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett add hozzá az alaplevet, amíg el nem készül. Ezek után egyszerűen keverd hozzá a többi alapanyagot, a vaj másik felét, takard le 5 percre, és már tálalhatod is.
![Tipp izgalmas reggelihez: spenót tojással, füstölt sajttal és aszalt paradicsommal](https://kep.index.hu/1/0/3710/37107/371073/37107303_2833237_b2927742ea3728830cff8fce6d1bf9c9_wm.jpg)
Egy jó szelet kovásszal készült kenyér a legfinomabb mellette. Ezt a változatot egy kevés liszt és víz elkeverése után te is könnyen összedobhatod, csak ki kell várnod azt a 6-8 napot, amíg a kovászod kenyérillatú és buborékos lesz.
Tovább olvasom