Spenótos-citromos rizottó – a tökéletes nyári fogás

Ha húst vagy halat is ennél mellé, egy szelet fokhagymás csirkemell vagy halszelet éppen elég. Könnyen összedobható és gyors nyári fogás, ami a citromtól lesz igazán izgalmas.

Friss és fagyasztott spenóttal is finom lesz.
Friss és fagyasztott spenóttal is finom lesz.haoliang

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre rizottórizs
  • 2.5 bögre alaplé
  • 15 deka reszelt füstölt sajt
  • 2 ek. vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 15 deka friss vagy fagyasztott spenót
  • egy kevés biocitrom héja a tetejére
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a vaj felében a rizst, majd add hozzá a fehérbort. Ha a rizs magába szívta, lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett add hozzá az alaplevet, amíg el nem készül. Ezek után egyszerűen keverd hozzá a többi alapanyagot, a vaj másik felét, takard le 5 percre, és már tálalhatod is. 

kapcsolódó Tipp izgalmas reggelihez: spenót tojással, füstölt sajttal és aszalt paradicsommal
Tipp izgalmas reggelihez: spenót tojással, füstölt sajttal és aszalt paradicsommal

Egy jó szelet kovásszal készült kenyér a legfinomabb mellette. Ezt a változatot egy kevés liszt és víz elkeverése után te is könnyen összedobhatod, csak ki kell várnod azt a 6-8 napot, amíg a kovászod kenyérillatú és buborékos lesz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

szeptember15., 12:52

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Egyszerűen elkészül és nagyon finom ez a csirkemájas rizottó

Nem a legegyszerűbb fogás a rizottó, ami akkor a legfinomabb és legkrémesebb, ha folyamatos kevergetés mellett készül. Ha megvagy vele, már csak néhány perc, amíg megpirítod a májat és a borsót, és már mehet is a tányérokra.

január30., 06:04

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

Krémes rizsleves – rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb

Ne csak köretként gondolj a rizsre – desszerteket és akár egy jó levest is készíthetsz belőle. Ez a gyors változat nálunk egy kevés tejszínnel, citrommal, tárkonnyal és friss, napon szárított sonkaszeletekkel készült.

január6., 06:04

Mustra